Občané za svá práva v Praze: Stížnost prezidentu republiky na volby v hlavním městě Praze

29.09.2014 15:03

Vzhledem k více jak 91% neúčasti voličů při volbách, konaných v Praze 10 v září 2014 do Parlamentu České republiky,jsme zaslali stížnost prezidentu republiky na současný volební systém, jehož výsledkem je kolaps demokracie v ČR.

Občané za svá práva v Praze: Stížnost prezidentu republiky na volby v hlavním městě Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Vážený pane prezidente,

dovolujeme si Vám zaslat stížnost ve výše uvedené věci. Vzhledem ke krátkosti času se omlouváme, že Vám zasíláme mail a nikoli běžnou poštu. Současně zdvořile žádáme o písemnou odpověď (mailem či poštou).

Skutková podstata:

Ve volbách do Senátu, druhé komory Parlamentu České republiky, konaných ve dnech 26. a 27.září 2014 v Praze 10,  se zúčastnilo 8,75 %  oprávněných voličů. Voleb se NEZÚČASTNILO PŘES 91% VOLIČŮ, kteří tímto způsobem veřejně odmítli současný způsob voleb, tak jak je v České republice praktikován.

Ve dnech 10. a 11. října 2014 se mají konat volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy. V čem jsou největší problémy a proč občané nejdou k volbám?

1. Podle Ústavního zákona č. 347(1997 Sb. je hlavní město KRAJ PRAHA a tudíž se zde mají konat volby podle zákona o volbách do krajů. Takto to také prosadil ve vládě při schvalování tohoto zákona v Parlamentu JUDr. Pavel Rychetský, dnešní předseda Ústavního soudu a tehdejší předseda Legislativní rady vlády.

Pražští kmotři si ale v Parlamentu následně prosadili zvláštní zákon, podle kterého se v KRAJI PRAHA volí podle zákona o volbách do OBCÍ. Toto jim umožnilo při volbách do Zastupitelstva hl.m. Prahy rozdělit Prahu na více obvodů a tím zcela změnit výsledky voleb ve svůj prospěch. Protože ale politické strany, zastoupené v krajském zastupitelstvu, obdržely v ostatních krajích příspěvek na každý mandát
4 miliony Kč (za čtyřleté období), nechali sI pražští kmotři v Parlamentu schválit naprostou zvrhlost, že za volby, konané podle zákona o volbách do OBCÍ, obdrží příspěvek na mandát za volby do KRAJE.

Vzhledem k tomu, že tímto způsobem byla zcela deklasována „volná soutěž politických stran“, tak jak jí požaduje Ústava ČR, projednává se v současné době v Parlamentu návrh zákona, aby se i v Praze do KRAJE PRAHA volilo podle zákona o volbách do krajů a tím se odstranilo znásilnění Ústavy, trvající 15 let!

2. Česká republika je jedinou z 31 zemí Evropy, (s výjimkou Itálie), kde se konají volby po dobu dvou dní, v pátek 14 – 22 hodin a v sobotu 8 – 14 hodin. Při veřejné kontrole voleb, kterou jsme provedli, viz http://obcanepraha.cz/prazane/prazane.htm
            
jsme zjistili tyto možnosti falšování voleb:

- Klíče od volební místnosti z pátku na sobotu nemá u sebe předseda volební komise, ale správce budovy, který neskládá státem stanovený volební slib.

- Papír, kterým se zalepí dveře od volební místnosti, není označen řádným státním pečetítkem, ale pouze podpisy členů komise.

- Volič se NEPODEPISUJE do volebního seznamu, že hlasoval. Takže je zcela v pravomoci členů volební komise, kolik udělají čárek a hlasů za účast voliče ve volbách, kterých se ale on vůbec nezúčastnil.

- Při soudních stížnostech proti falšování voleb nejprve rozhoduje krajský soud bez účasti stěžovatelů. Ten prakticky všechny podané stížnosti zamítne. Dále rozhoduje Nejvyšší správní soud či Ústavní soud, ale až v době, kdy jsou všechny prvotní doklady skartované. Takže stěžovatelé nemají možnost prokázat falšování voleb.

FRAŠKA VE VOLEBNÍ KAMPANI V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE NA VOLBY, KONANÉ 10. A 11. ŘÍJNA 2014

První veřejná debata s kandidáty na primátora hlavního města Prahy se uskuteční v pondělí dne 29. října 2014. Tuto veřejnou debatu však neorganizuje a  personálně nezabezpečuje veřejnoprávní medium (Český rozhlas, Česká televize) tak jak to má ze zákona v povinnostech a za co dostává od občanů miliardové částky.

Tuto „debatu“ zajišťuje mediální tvář nového politického hnutí pan Andrej Babiš, který je na stránkách nezávislého media European Voice, sledující dění v Evropské unii, označen jako ČESKÝ OLIGARCHA. Jeho námezdní pracovní síla, zaměstnaná v jím vlastněných mediálních domech Mladá Fronta DNES, METRO, 5plus2 atd. má samozřejmě za úkol, aby toto klání vyhrála představitelka hnutí ANO, kandidující na primátorku.

Ačkoliv si tuto dámu vybral a osobně jmenoval pan Andrej Babiš, tak mu zatajila, že byla ředitelkou organizace, která od státu neoprávněně obdržela státní dotaci, protože o tuto DOTACI VŮBEC NEPOŽÁDALA. Přesto obdržela 30 milionů Kč, z toho sama, jako osoba fyzická, 1,5 milionu Kč. Když tuto skutečnost kontrolní orgány zjistily, rychle zrušila tuto organizaci jako občanské sdružení a nahradila ho obecně prospěšnou společností, se stejným názvem, stejným obsahem činnosti a se stejnými lidmi. Toto učinila jenom proto, aby nemusela vracet státní peníze. Tehdejší ministr financí České republiky to komentoval slovy: „Takto postupují pašeráci cigaret, ale od organizace, která se zabývá bojem proti korupci (TRANSPARENCY INTERNATIONAL), bych to nečekal.“

Samozřejmě, na tuto první veřejnou debatu, pozval pan Babiš pouze některé ze 31 kandidujících subjektů. Na příklad polickou stranu předchozího primátora Jana Kasla, který se jako první primátor veřejně postavil proti korupčnímu systému na pražské radnici, tak toho vůbec nepozval. Je to totiž skutečný konkurent.

Vážený pane prezidente,

učiňte prosím veškeré kroky, vedoucí k zastavení této politické frašky, nazývané „volbami“  do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Volby se totiž konají proto, aby vyjádřily vůli občanů, jak pokračovat dále v řízení města, a nikoli, jak si sami sobě, na základě podivných voleb, přidělovat neprůhledné zakázky, jak předvedla kandidátka hnutí ANO na primátorku, paní Adriana Krnáčová, ředitelka Transparency International.

91 PROCENT NEÚČASTI, ČILI PROTESTU OBČANŮ PRAHY, PROTI SOUČASNÉMU VOLEBNÍMU SYSTÉMU, JE VÝMLUVNÝM DOKLADEM KOLAPSU DEMOKRACIE V ČESKÉ REPUBLICE.

Protest občanů Prahy proti volebnímu systému s 91 procentní neúčastí voličů  již  překračuje hranice České republiky a stává se evropským problémem. Po staletí se totiž lidé vzájemně vybíjeli v boji o moc, mnozí z nich končili i na popravišti. Demokracie je první úspěšný systém, kdy se změna vláda činí prostřednictvím voleb a nikoli násilím. Pokud však volby nevyjadřují vůli lidu, může se změna vlády uskutečnit opět násilným způsobem. Tomu chceme zabránit. Proto jsme o tomto problému byli nuceni informovat i Evropskou komisi, viz náš dopis na zastoupení EK v Praze (Příloha)

Prezident republiky, volený přímo občany, je jediný, který jako nadstranický činitel může zahájit proces obnovy volebního systému pro opětné získání důvěry občanů v demokratický režim. V tomto procesu máte naší plnou podporu.

S veškerou úctou

Ing. Aleš Moravec                                                                                   Ing. Karel Berka
místopředseda                                                                                             předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…