Oddělení informatiky na MPSV je v tak dezolátním stavu

25.06.2012 17:25

Oddělení informatiky na MPSV je v tak dezolátním stavu, že ho zcela řídí soukromá firma http://deepview.cz/. Už není na MPSV nikdo kdo by se tomu vzepřel.

Oddělení informatiky na MPSV je v tak dezolátním stavu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Milan Hojer z této firmy se stal již třetím ředitelem (prozatímním) Odboru informatiky MPSV za období působení Drábkova náměstka Vladimíra Šišky .

Mimochodem dva předchozí ředitelé (ing. Jiři Krump a ing. René Piták) kteří byli odvoláni, stále pracují pro MPSV, minimálně jeden jako poradce (p. Krump)

Firma Deepview řídí úředníky MPSV, přikazuje jim co mají a nemají dělat.

Zároveň tu má ale zakázky - provádí údajně analýzy.

Ostatně téměř vše se odehrává mimo odbor informatiky MPSV.  Náměstek Šiska zrušil na MPSV jídelnu a nastěhoval tam svoje informatiky výhradně se spřátelených firem. Vytvořil takové svoje soukromé ministerstvo uvnitř toho původního. Běžní zaměstnanci tam nesmí vkročit.
Z toho důvodu je velice těžké podkládat jakákoliv tvrzení o situaci na MPSV důkazy - žádné nejsou k dispozici. Vše důležité se odehrává mimo před tím běžné procedury MPSV.

Snad Vám také bude  k něčemu  informace že MPSV je na suchu. Všechny investiční peníze pro tento rok byly utraceny. Většina nových projektů ale není dotažena do konce.

Všechny peníze byly údajně již utraceny za cloudové služby a na nich běžící projekty Intregrační platforma 1 a Integrační platforma 2.

Původní interní systémy které mají být všechny nesmyslně nahrazeny novými, se stejnou nebo často horší funkčností stále nejsou ani ve stadiu analýzy. Staré systémy ale běží dál - většině z nich vyprší smlouva nejpozději do konce tohoto roku. Pak náklady MPSV na nový SW znovu porostou.

MPSV už není schopno posílat ani výkazy do Státní pokladny  - Centrálního systému účetních informací státu (CSÚIS) , jak mu nařizuje zákon.

Původní systém byl odstaven a SAP který ho má nahradit není schopen údaje zpracovat a odeslat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…