Oldřich Fischer: Ode zdi ke zdi

07.09.2020 12:53

Jako starce mě postihují nejrůznější neduhy. Například se neobejdu bez jedné z mastiček. Je to mast asi běžná, protože v různých lékárnách okamžitě vědí, co vlastně chci.

Oldřich Fischer: Ode zdi ke zdi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Do nedávna byla na předpis - zadarmo. Najednou byla též na předpis, ale stála v lékárně rovných sto korun. Po dalším čtvrtletí stála šestnáct korun. Po dalším čtvrtletí ji už nikde neměli. S tím, že výrobní firma ji přestala dodávat. V lékárně mi poradili, abych se obrátil na nemocnici, tam že si ji vyrábějí sami. Měli pravdu. Nemocnice ji vyrábí, ale pacientům účtuje, za stejné množství jako v tubě, 98 korun. Když se u nás neurodí, tak tu mast dovážíme nejméně z Patagonie? Předchozí režim měl například na kartáčku na zuby vypálenou cenu dvě koruny devadesát. Tenhle režim vlastně neřídí nic. Jako laik nedohádám, co vlastně kromě zájezdů po celém světě, ministerští úředníci včetně ministra zdravotnictví dělají. Za co vlastně berou každý měsíc prachy? Vyrábějí akorát bezbřehou anarchii? Zrovna tak zdravotnické rukavice. Stály balík 160 Kč. Abrakadabra, kouzlo, najednou 400 Kč. Ze dne na den. Stejné množství. Stejná kvalita. Pro výrobce, pro zdravotnictví, se vylíhl finanční ráj. Žádná krize. Jsou ve vatě.

Oldřich Fischer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.