Oldřich Fischer: Sirotci-důchodci

25.09.2018 18:51

Ještě v době náběhu komunismu jsem měl kolegu-ingousta, ve věku asi dva roky před penzí. Ten udával ve všech životopisech a hlášeních o sobě, pracovních i občanských posudcích, že je sirotek. Tenkrát se tomu všichni smáli.

Oldřich Fischer: Sirotci-důchodci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

To by ho, a hafo těch, co před penzí už jsou sirotci, mohla paní Šojdrová zařadit do sorty těch, co potřebují extra státní výsady. Protože už zapomínají, tak by měli mít extra kursy češtiny a poradce, jak zacházet s příborem. Myslím, že to samé postihne, pokud už ne, i paní Šojdrovou, Němcovou atd.

Je úžasné, kolik je v Sýrii naprosto samostatných sirotků. Když se například devítiletí kluci vydají samostatně do jiného kontinentu. Až do Řecka. A přesně se trefí. Zřejmě i holčičky. Co je táhne jedině do Čech? Jak to paní Šojdrová poznala? To s každým mluvila zvlášť? To je k nám táhne znalost „Starých pověstí českých“? Nebo málo zalidněné Podkrušnohoří? Nebo skvělá vlaková doprava?

Těžko soudit. Doufám, že paní Šojdrová byla v Řecku o své dovolené. Vždyť má hájit v Bruselu zájmy České republiky. Jela-li si do Řecka nikoli ve svém osobním volnu, potom by to znamenalo „áčko“. Za to by ji měli pak z jejího „fleku“ v Bruselu na hodinu vyhodit.

Proč to vůbec parlament, proboha, řeší. Jestliže se chce pí. Šojdrová starat o syrské sirotky, tak ať se stará. Nikdo jí přece nemůže zakázat vzít si domů třeba deset sirotků a starat se o ně. I je sama živit. Asi si chce hrát na Tomáše ze Štítného. Ten vyučoval své děti taky sám.

Když totéž udělá pí. Němcová, p. Rozoumek, Kalousek, Jurečka atd., pak jich můžeme mít třeba sto. Beze všech problémů. Akorát bych si dovolil upozornit, že za rok za dva se tito chlapci začnou zajímat o ženy. Takže by to chtělo, aby pečovatelky měly dost dcer, případně vnuček (starších dvanácti let), aby sirotci netrpěli osaměním. Ve své domovině mohou mít snad i tři ženy naráz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla