Oldřich Fischer: Vylepšeme Staromák

27.02.2020 21:09

Na Staroměstském náměstí teď vyroste další pomník. Snad plagiát jednoho náboženského artefaktu.

Oldřich Fischer: Vylepšeme Staromák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obrysy Mariánského sloupu na místě, kde na Staroměstském náměstí stával

Je to vlastně agitační sloup katolické církve. Bylo by záhodno, aby tam vyrostly agitační artefakty i ostatních církví. Jinak to bude diskriminace. Těch budoucích žalob! Já bych navrhoval, aby tam přibyl nejdříve též „ležící Buddha“. Délka „bratru“ 30 metrů? Zbouráním nějakého nadbytečného kostela by se uvolnilo místo, pro například krásnou pagodu.

Též by tam mohly mít propagační materiály i zájmové organizace. Zahrádkáře by jistě propagoval nejlépe takový desetimetrový trpaslík v jásavých barvách. Žulový monolit za také alespoň 50 milionů. Z evropských dotací. Vyvedený v jiskřivých barvách. Zelené, červené, žluté a bílé. Čtyřiadvacet hodin by mohl být reflektory nasvícen.

Vůbec nikomu nevadilo, když byl historický dům-Železářství „U Rotta“ předělán na jakýsi „Donald“. Tak by dnes jistě nikomu nevadilo mít ve Staroměstské radnici třeba vietnamskou tržnici. Nebo by tam mohl Charouz prodávat auta. Doprostřed náměstí by též primátor Hřib, mohl zasadit například jasan.

Ať našlápneme pravou nohou k ještě skvělejším zítřkům! A pozítří! Máme nějaký plán na příští pětiletku, kolik zbouráme pomníků a přejmenujeme ulic? A řek? Například Vltava se tak jmenuje už dlouho. Chtělo by to nový název.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…