Oldřich Rambousek: Hvězdná pěchota České armády se chystá na Rusa

09.03.2015 19:41 | Zprávy

Tak a je to tady. Do éteru se valí zprávy o možném cvičení americké armády s tou českou. Dokonce prosakují zprávy o možné americké základně na území ČR a o povolání branců k výcviku na 1 měsíc.

Oldřich Rambousek: Hvězdná pěchota České armády se chystá na Rusa
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

To jsou mi věci. Copak se to děje? Tady něco smrdí, a to tak, že velmi! Dost možná Amík naplánoval vycvičení a použití skvělé a početné české armády jako síly prvního úderu proti Rusku.

Nebudu tu dále spekulovat a vytvářet jakousi konspirační teorii, ale zaměřím se na fakta. Česká armáda z pohledu bojeschopnosti je na velmi nízké úrovni a bohužel není ani schopná zajistit samostatně obranu ČR jako celku. Máme velmi nízký počet aktivních a schopných vojáků. Úroveň výcviku je sice na slušné úrovni, ale technická vybavenost značně kulhá. Logistické zabezpečení je velkou neznámou, protože týlové a zásobovací útvary v podstatě neexistují. Jsme stižení zásadním nedostatkem kvalitní munice, která nám navíc zajišťuje kvalitní ohňostroje jako ve Vrběticích. Naši vojáci by v případě většího konfliktu působili jako parta Igráčků. Proto si myslím, že společné cvičení Českých a Amerických jednotek není nic jiného, než snaha o provokaci Ruska. V tomto ohledu se mi to vůbec nelíbí a jsem toho názoru, že když chce Amerika provokovat a eskalovat napětí v regionu tak by to měla dělat přímo a za své a nenastrkovat do problému české vojáky a Českou republiku. Ať Amerika řekne konečně na rovinu, že chce válku s Ruskem a nevěší všem okolo bulíky na nos.

Jeden z představitelů nejprohnanější politické strany u nás – myslím, že za TOP – 09 se nechal slyšet skrze média, že by nebyl proti tomu, aby v ČR byla americká vojenská základna. Takovýto postoj je hoden intelektu brouka pytlíka a senilního dědečka stiženého Alzheimerovou chorobou. Ještě si živě pamatuji na slova bývalého lžiprezidenta Havla, jak vykřikoval „ Již nikdy nebudeme v žádném vojenském paktu“. „ Již nikdy žádná cizí vojska na našem území.“ Asi se teda Topka nehlásí k odkazu své ikony! K tomu všemu si položme otázku, cože by to České republice přineslo. Museli bychom ty Američany u nás živit a navíc by byl vytvořen další záměrný bod na našem území pro ruské jaderné rakety. Ono jaksi nestačí, že několik nosičů jaderných raket je už na naší republiku zaměřeno? To se chystá Evropské bojiště? Proč by český národ měl chcípat pro blbost svých papalášů? Jestli chtějí nějací Češi válku s Ruskem, ať klidně jdou a třeba se Stropnickým v čele, ale není fér do toho nesmyslu tahat celou zemi a ohrožovat její bezpečnost. Tato prasečina by se dala klidně brát jako zrada národa a záměrná provokace se snahou zatáhnout ČR do Americko – Ruského sporu. Myslím, že cizích armád na našem území jsme si už užili až dost!!

Z pohledu reality je v současném stavu Česká armáda zcela zbytečným subjektem, který odčerpává miliardy ze státního rozpočtu, přičemž není schopna řádně dostát svým zákonným povinnostem, kterými jsou především zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti republiky. Dnes se armáda hodí tak akorát při živelných pohromách jako PTP. Při počtu 15000 tisíc vojáků bez letectva a kvalitních obrněnců nemá v žádném případném větším střetu žádnou šanci a byla by sfouknuta během chvilky. To není ta česká armáda jako kdysi, kdy čítala 200 000 tisíc mužů, s letectvem a tanky. No a povolávat brance na jednoměsíční výcvik, toť výmysl nějakého škrabáka od stolu, který viděl války a boj tak akorát v televizi. Za 1 měsíc se branec naučí sotva pořadovku, ale nikoliv ovládat sofistikované zbraně a znát vojenskou taktiku. Ledaže by šlo o jakýsi záměr vytvoření potencionálních obětí se zbraní v ruce. Nechtějme si dělat s naší armádou ostudu!! Ono plně postačuje, že ji udělala policie svým špičkovým zásahem v Uherském Brodě. Fakt už to nefunguje jako dříve!! Dříve policisté zasahovali bez neprůstřelných vest a šli do souboje přímo. Nepotřebovali přiblblá hesla – POMÁHAT A CHRÁNIT. Dnes se však poliši dost často pokakají a raději jsou zašití. Jsem přesvědčen, že ti mrtví v Uherském Brodě nemuseli být vůbec, anebo jich mohlo být méně nebýt zbabělosti policistů. Tito měli zasáhnout ihned po svém příjezdu a odvést pozornost pachatele na sebe i s rizikem, že mohli být postřeleni. Místo toho se skryli a čekali na posily, ale co – civilista sem, civilista tam. Takto prostě profesionál nezasahuje a nechvástá se nápisem na autě – POMÁHAT A CHRÁNIT.

V neposlední řadě bych se tímto článkem chtěl zeptat vedení KSČM, jaký, že mají na soudobý vývoj názor a jakým způsobem jej vysvětlují lidem. Docela nerad bych slyšel, že jsou opět bezpáteřně bez názoru, i když se schovávají za slogan S lidmi pro lidi. Ono totiž nic z toho, co je shora popsáno není nic pozitivního pro lidi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

12:17 Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

Výsledek voleb do Evropského parlamentu je dalším dokladem, že selhalo trestní stíhání jako prostřed…