Oldřich Rambousek: Jsme moudří, až to bolí a věříme abstrakci, co se jí říká demokracie

22.07.2013 18:40

Nevím, kdo první vyřkl slovo demokracie, ale s jistotou lze říci, že šlo o fantastu a snílka který zajisté neměl s tímto slovem špatné úmysly.

Oldřich Rambousek: Jsme moudří, až to bolí a věříme abstrakci, co se jí říká demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rusnokova vláda se poprvé zůčastnila jednání ve sněmovně

Jistěže vláda lidu zní uším každého člověka velmi libozvučně, ale v současném světě se jedná už o velmi zprofanovaný pojem, jehož uskutečnitelnost je tak daleko jako konec vesmíru. Existence peněz jako směnné hodnoty, za kterou si lze koupit vše, je hlavní překážkou v uskutečňování jakékoliv demokratické vize. Peníze v jakékoliv formě řídí koloběh světa a nejsou přitom myslící složkou našeho života, ale složkou ve většině případů řídící. Každá takzvaná demokracie je pouze podružná veličina, sloužící k udržení lidí na uzdě, protože je jím tímto dávána falešná naděje lepších zítřků. Tomu, komu jsou politická zdůvodnění aktuálního stavu málo, může využít duchovní útěchy ve všemožných svatostáncích, které naplní ucho věřícího nesmysly o tom, že nyní se máme zle jenom proto, abychom po smrti vstoupili do království nebeského, kde je vlastně ráj a bezmezný blahobyt. Vskutku dobře se poslouchající kraviny, které s realitou mají společné jediné-gumovat lidem mozky a zavřít hubu. To je celosvětový problém. V České republice je tomu stejně, ale nemuselo to tak být, stejně tak jako v mnoha dalších zemích. Co nám takzvaná demokracie a pseudo svoboda dala a co naopak vzala?? Dá se říci, že jsme byli demokracií obdarováni mírou převelikou. Pomalu totiž docházíme do míst, kde si už uvědomujeme bláhovost povídaček o demokratickém světě, ale i naši vlastní naivitu a hloupost. Ta demokracie nám vlastně dala přes držku, abychom se už konečně probrali a začali myslet hlavou. To je obrovský dar. Na straně druhé nám demokracie vzala iluze o lepším světě, ale především naši lidskou tvář. My už se totiž nechováme jako lidé, ale spíše se chováme jako zvířata a roboti v jedné osobě. Ve většině případů se naše vědomí omezilo pouze na řešení stavu jak přežít z měsíce na měsíc, jak poplatit, co je nám uloženo jako povinnost, jak zachovat to málo co nám ještě zbylo a to bez ohledu na naši vlastní důstojnost a o morálce se raději ani nezmiňovat. Na ostatní záležitosti nám byl odebrán prostor a prostředky současným establishmentem. Říká se, že demokracie nám přinesla svobodu, nové politické uspořádání a s tím i nové politické strany. Nikoliv. Nové politické strany přinesla reálná šance podílet se na rozkrádání majetku společnosti a to za předpokladu, že je ona politická strana připuštěna ke korýtku na základě své vlastní kompatibility se stranami, které již na systému parazitují. Strana, jež kompatibilní není a jejím zájmem není participační politika, je již předem vylučována jakýmkoliv způsobem z politického života či je jinak diskreditována. S tímto rádoby demokratickým přístupem se setkalo již mnoho politických subjektů.

Příkladem nám mohou být skuteční komunisté nebo třeba lidé z Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Pravý komunista by se nesnížil ke kolaboraci s ODS, TOP a dalšími subjekty, jež provádí protinárodní politiku. Pronárodní politiku má ve svém programu i DSSS i když v některých směrech velmi radikální blížící se jisté formě nacionalismu. Nutno však přiznat, že zdravá dávka nacionalismu je pro každý národ velmi důležitá s ohledem na jeho vývoj a přežití. Ruský prezident Putin v jednom svém projevu řekl-Rusko je naše zem a žádný přistěhovalec či národnostní menšina nám nebudou diktovat, co a jak máme dělat. Komu se to nelíbí, ať jde odkud přišel. Tato slova vytesat do kamene. Tomu se říká zdravý nacionalismus, který bere v potaz postoje a potřeby majoritní společnosti. Proč se takto nestavíme k problémům i my!! V tomto směru nechce DSSS nic, co by Čechům škodilo.

Cikánský problém je značný a není řešen v souladu s potřebami majoritní společnosti, ale zcela naopak. Nebo je snad demokratické, když většinová populace doplácí na menšinu a navíc se ta menšina stává v mnoha směrech privilegovanou?? V Čechách pro toto máme speciální výraz-pozitivní diskriminace. To však vůči většinové populaci je nedemokratickým přístupem. Cikán-ten zná velmi dobře svá práva, ale zcela opomíjí povinnosti-to je problém velké části tohoto etnika. Čechům jsou mnohdy jejich práva krácena a za nedůslednost při plnění povinností jsou trestáni. Nedivme se tedy, že vznikají třenice. Je to totiž o tom, že demokracie musí občanům dávat jasně a zřetelně na vědomí jejich práva i povinnosti a striktně bez rozdílu dbát na jejich dodržování. Takto tomu v naší zemi není, protože zde není žádná demokracie, ale mafiánský bordel. Budeme li však vyžadovat striktně dodržování práv a povinností tak na to doplatí i mafiánské struktury, které mají roztažena svá chapadla až do nejvyšších politických pater a v tu chvíli i když se bude jednat o boj za demokracii bude společenská smetánka řvát, že je to totalita. Ona totiž společenská smetánka není totéž jako elity národa. V tuto chvíli se opět dostaneme do začarovaného kruhu a budeme nuceni hledat odpovědi, které však budou mnohoznačné, což je jasným důkazem abstraktnosti demokracie a její těžké definovatelnosti a praktikovatelnosti.

Obávám se tedy, že Vandasova DSSS je spíše obětí politického strachu ostatních politických struktur o své zdroje a posty, protože prozatím se tato strana prezentuje čistě pročeskou lidovou politikou s radikálností sobě vlastní. Existuje tu reálná obava, že by lidé mohli tuto stranu začít podporovat, což by ve svém důsledku mohlo oslabit pozice vládnoucích struktur. Jako komunista s určitými záležitostmi samozřejmě nemohu z principu souhlasit, ale to je již jiná kapitola, která se musí dále vydiskutovat. Ostatně-kovaní komunisté jsou na tom stejně, přičemž z filozofického hlediska je komunismus vrcholným stádiem demokracie.

Pro obyčejné lidi jsou média plná blábolů o demokracii, ale skutečnost je taková, že vládnoucí elity mají o demokracii pramalý zájem, protože současný chaos jim plní již tak plné peněženky z peněz pracujícího lidu. No a ti cikáni?? Když mají USA, Britové, Izrael či jiné státy plné držky demokracie a lidských práv stejně tak OSN tak by snad nebyl takový problém cikánům vyčlenit území a vytvořit podmínky ke vzniku samostatného cikánského státu, kde by žili a sami si vládli.

Když to šlo pro židy a byl uměle vytvořen židovský stát Izrael, může to jít i pro cikány a tím by mohl být problém cikánského etnika vyřešen. Demokracie-ta je neřešitelná, protože je to jen pohádka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause