Oldřich Rambousek: Jsou Češi odpad, který dluží, kam se podívá, a nechce své dluhy platit?

17.08.2017 20:03

Otázka vcelku jednoduchá – viďte. Jenže jak pro koho! Já osobně bych toto možná říci mohl, protože nemám ani korunu dluhů, ale neřeknu to.

Oldřich Rambousek: Jsou Češi odpad, který dluží, kam se podívá, a nechce své dluhy platit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dlužník, ilustrační foto

Ona totiž otázka dluhů občanů má poněkud širší kontext!! Nic na tom nezmění ani přihlouplý senátní návrh, že občanům, jenž neplatí své dluhy mají být zadrženy např. řidičské průkazy. Tohle skutečně mohl vymyslet jen debil a člověk absolutně pohrdající občany.

Víte – vážení přátelé – ono se s oblibou a především z úst politiků říká, že žijeme v demokratické společnosti. Média se doslova předhánějí, kdo napíše o demokracii co nejpochvalnější blábol a přitom je zcela ignorován fakt, že demokracie nikdy nebyla a nebude. To má samozřejmě souvislost i s dluhy a snahou o restriktivní politiku vůči dlužníkům, kteří s různých důvodů své dluhy neplatí nebo nemůžou platit.

V první řadě, abychom dostáli demokratickému způsobu uvažování, se musíme ptát po příčinách velkého zadlužení domácností. Tím se pravděpodobně naši mocipáni, poslanci a senátoři nezabývají, ale zde leží bohužel jádro problému. Lidem se nedostává finančních prostředků. Důvody tohoto stavu jsou různé, ale co se týče dělnické třídy tak podstata problému tkví v trvalém a hlubokém podhodnocení lidské práce v ČR. Je všeobecně známo-dle metodiky OECD, že náklady na práci jsou v ČR 3x až 4x nižší než je běžné v západní Evropě. Toto samo o sobě by ještě problém nečinilo, kdyby ceny zboží, energií a dalších komodit v ČR nebyly srovnatelné a v mnoha případech dokonce vyšší !! Počátek tohoto stavu se nachází v devadesátých letech, kdy byla prováděna restrukturalizace výrobní základny a její následná zlodějská privatizace, kdy ty nejlepší podniky byly prodány do rukou velkokapitálu a zlodějům. Bohužel toto vše za podpory tehdejších vlád a struktur vychovávaných KSČ v Prognostickém ústavu (Klaus, Zeman atd.) Od této doby to šlo a jde s dělnickou třídou už jen z kopce a zadluženost domácností neustále vzrůstá.

Dost možná některé lidi naštvu, ale zdá se mi podivné, že se dělnické třídy nikdo nezastane. Bohužel ani ti komunisté! /KSČM/ I oni se dali na cestu podnikání a vykořisťování práce. Přitom dělnická třída je už cca 25 let systematicky okrádána a vykořisťována. Bez studu a skrupulí se na jejím okrádání podílí i stát a to značným zdaněním práce, daní ze mzdy a nejvyššími odvody do segmentu sociálního a zdravotního pojištění, které máme nejvyšší v Evropě.

Možná vám to ani nepřijde, ale za těch 25 let okrádání lidí v ČR se jednoduchým výpočtem dá spočítat, že každý dělník byl za tuto dobu okraden průměrně o 17 mil. Korun. Je to málo nebo moc? No nevím, ale vím jistě, že kdyby čeští dělníci dostávali za práci slušně zaplaceno – tedy tak, kolik jim po právu náleží, tak by zadluženost rodin byla minimální a exekutory by naše republika ani nepotřebovala.
Vím, že spousta toho, co jsem napsal se nachází v rovině kdyby a ono kdyby je osudovou chybou Českého národa, protože držel a drží hubu záležitostem u kterých se má řvát. Místo aktivního odporu máme největší ramena v hospodě nebo doma, či na FB, ale tam, kde máme vzít osud a právo do svých rukou tak držíme huby.

Nyní senát přichází s návrhem zabavovat neplatícím dlužníkům řidičské průkazy, místo toho, aby se zabýval podstatou. Řeší svým krokem důsledek a nikoliv příčiny. Přitom to je neskutečně blbý návrh. Metaforicky řečeno – neplatíš elektřinu, tak ti odpojíme vodu. Prostě kravina. Jakou má souvislost řidičský průkaz s neplacením dluhů? Jistě-páka na lidi to je, ale to se už dostáváme mimo demokratický rámec a dostáváme se do roviny vydírání. Navíc pro mnoho lidí je ŘP existenční záležitostí. ŘP je živí. Jeho zabavením to situaci bude ještě víc hrotit.

Osobně bych parlamentu, senátu a politickým stranám řekl toto: Už se konečně vyserte na ty politické kecy a politikaření. Hrajete špatné, a předražené divadlo. Přestaňte žvanit a konečně dělejte něco pro lidi. My tu nejsme pro Vás, ale vy pro nás, a jestli to nechápete, tak běžte do prdele a nechte to dělat ty, kdož to chápou.

Opravdu a vážně!! Místo podpory buzerantských pochodů, podporujte ty, kdož vás živí - tedy dělnickou třídu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…