Oldřich Rambousek: Moje fotka vedle Stalinova portrétu, super!

11.04.2015 9:11

Velmi jsem zvažoval, zda budu k tomuto aktu zaujímat nějaké stanovisko a došel jsem k závěru, že je minimálně slušností poděkovat jak panu Kulovi, tak redakci iDnes za jimi poskytnutou reklamu.

Oldřich Rambousek: Moje fotka vedle Stalinova portrétu, super!
Foto: The100.ru
Popisek: J. V. Stalin

Opravdu je mi ctí, vyskytne-li se má fotografie vedle takového velikána, jakým bezesporu Stalin byl. Nic na tom nezmění ani fakt, že článek pana Kuly byl nenávistný blábol, který je v přímém rozporu s tím, co o sobě pan Kula s oblibou tvrdí. Věřte – nezlobím se na něj a ani se mě jeho nadávání nedotklo. Každý má právo na svůj názor a já nepatřím k těm, kdož by ho chtěl někomu upírat. Svým způsobem je nutné pana Kulu politovat, neb jsem si dal práci s tím, že jsem si pročetl některé jeho proklamace a polemiky. Bohužel s oportunistou je jakákoliv diskuse obtížná, protože tito lidé nemají pevnou politickou profilaci. Domnívám se, že tento pán kdysi podporoval politiku KSČ a v roce 1989, když došlo k obratu, tak i on obrátil a převlékl kabát, aby ukojil svou ješitnost a mohl se dmout tím, že je opět jakousi součástí hlavního proudu. To, že jde i o jakési pokrytectví mu třeba v jeho jednoduchosti ani nedochází! V tomto směru je pro adminy situace vskutku obtížná, protože oni nemohou vědět, jak velké kontroverze to či ono vyvolá. Naštěstí nejsem tím, kdož by se dožadoval smazání čehosi nebo vyhrožoval soudy. Od toho jsem na rozdíl od jiných individuí daleko.

Jak jsem již v úvodu napsal, tak považuji za čest srovnávání mé osoby se soudruhem Stalinem. Ne se vším, co Stalin vykonal, bych dnes souhlasil, ale to je velmi jednoduché říci a vytrhnout z kontextu doby a říci – toto bylo špatně. Proto si netroufám Stalina soudit jakýmkoliv způsobem. Dnes je spousta těch, kteří Stalina odsuzují a hanobí, ale on je po bitvě každý generál. Z dnešního pohledu se může zdát, že byl krutým vládcem, ale já bych řekl, že nejenom krutým, ale také čestným. Ono se to lehce plká, ale co měl dělat v době, kdy Hitlerovská vojska bušili do vrat Moskvy či Stalingradu, kdy takřka polovina země byla zničena, kdy nacisté upalovali Rusy zaživa v jejich domech, kdy znásilňovali a mučili jejich ženy a děti? Myslíte si, že o tom nevěděl? Moskva byla bombardována a Stalin ji neopustil. Zůstal se svým národem i v době největšího rizika.

To jen pro ukázku, protože Československá vláda v čele s Dr. E. Benešem vzala čáru a utekla zbaběle do Anglie a nechala Československo svému osudu, odkud se nestyděli vrátit a nechat se oslavovat jako hrdinové. Stalin nebyl ani takový dobytek, aby se snížil k tomu, aby vyměnil svého nacisty uvězněného syna za generála Fridricha Pauluse, protože se nechoval jako prominent!! Je mu zazlíváno, že vraždil židy, ale ani toto není až tak jasné, protože nešlo o židy semitské, ale o židy chazarské, což jsou konvertovaní židé z národa Chazarů, jenž plenili a vraždili, kde se dalo. Tito konvertité se snažili zničit Rusko a ovládnout jej. Dokonce se jim podařilo infiltrovat až do vládních struktur a do armády. Proto ony čistky. No a co se týče způsobu vedení války, tak se jen ptám – co mu zbývalo? Zcela legitimní záměr zachránit Rusko je mu vyčítán?? Ono se to lehce kecá, když Rusové měli nedostatek zbraní a technologicky byli v úvodu války značně pozadu. Nebýt Stalina a sovětských vojsk, tak bychom se možná dnes museli zdravit zdviženou pravicí a pokřikem Sieg Heil, Heil Hitler atp. Vážení – propaganda je jedna věc a skutečnost druhá. S určitostí Stalin učinil chyby, ale byly to chyby vyplývající z tehdejší doby a chcete-li vyhrát válku, tak jdou veškeré pardony stranou. Dnešní pohled na Stalina je značně zkreslený a deformovaný. Nelze se na tuto problematiku dívat dnešníma očima, protože je zcela jiná doba, jiné rozdělení světa, jiná technologická vyspělost a jiná společenská úroveň, nemluvě o politické situaci. O Stalinovi toho bylo napsáno opravdu mnoho. Od zcela věcné a strohé charakteristiky až po konspirační teorie a bludy. Mnohé jsem si i já přečetl a jsem toho názoru, že i kdybych přečetl celou knihovnu, tak pravda je vždy někde mezi, což znamená, že o určitých věcech se pravda ani nedá dozvědět. Netroufl bych si proto nějak globálně a veřejně Stalina hodnotit. I přesto všechno, co tvrdí mnozí, považuji Stalina za velkého muže, který ať se to komu líbí či ne, tak přinesl do Evropy mír už na 70 let a to není málo. Myslím si, že bychom mu mohli líbat holé pozadí, protože díky němu a Sovětské armádě jsme nebyli coby národ asimilováni neřkuli zničeni.

Proto: Čest práci soudruhu Staline - nezapomeneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

12:26 Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

Denní glosa Jana Žambocha