Oldřich Rambousek: Řecká SYRIZA zvítězila. Je to náznak cesty z otroctví

28.01.2015 10:21

Vítězství SYRIZY je do jisté míry průlomovým počinem levicové politiky a částečným vítězstvím pokrokových dělnických hodnot. V globálním měřítku to znamená určité ohrožení kapitalistické mašinerie, protože SYRIZA vytváří svým postupem vzor ostatním pokrokovým silám. Má to však jeden podstatný háček.

Oldřich Rambousek: Řecká SYRIZA zvítězila. Je to náznak cesty z otroctví
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Hnutí SYRIZA je něco takového, jako u nás v České republice ČSSD, což znamená změkčování současného kapitalismu do pozice trochu polidštěného systému. Neznamená to ale průlomový systémový politický obrat ve smyslu vytvoření prostoru pro lidovou demokracii. Neznamená to konec zneužívání kapitálu vytvořeného dělnickou třídou proti ní samotné. V tomto ohledu se musíme opřít o principy Marxismu, protože ten je tou jedinou správnou a pokrokovou silou a nic na tom nemění ani fakt, že tato filozofie sahá svými kořeny o 150 let nazpět. Vlastně ještě dále, protože s různými ekvivalenty komunistických principů bylo pracováno a byly aplikovány již ve starověkém Řecku nebo říši Římské a ta trvala staletí. Je pravda, že tyto principy měly jiné názvy, ale zde se jedná o jejich charakter a podstatu a to je nejdůležitější. To znamená, že použití jiných slov, jiné rétoriky, ještě nemusí měnit podstatu. Z těchto faktů a historických zkušeností vycházel i Karel Marx, jenž toto shrnul do svého Kapitálu. Nedá se tedy říci, že by Marx objevil něco zcela nového a unikátního. Dokázal však tyto záležitosti shrnout a vytvořit z nich kompaktní celek, který v sobě zahrnuje jak příčiny, tak řešení, což v konečném stavu položilo základy filozofie Marxismu.


SYRIZA některé mechanismy v politické rovině akceptuje a to je dobré pro dělnickou třídu, ale také pro podporu vlastenectví a národní hrdosti. To nám Čechům a hlavně politické reprezentaci zásadně chybí a od své řiťolezní politiky máme hnědé i límečky u košile. O smradu ani nemluvě. Králem řiťolezectví jsou představitelé KSČM, kteří lezou v anální otvor snad všem a je jim úplně jedno, že si kálejí do vlastního hnízda a podvádí občany svou nevyzpytatelnou politikou. Syriza-ač není komunistickou stranou dokázala, že je lepší jednat s občany narovinu, nelhat a nepodvádět. Toho se v ČESKÉ REPUBLICE ještě dluho nedočkáme, pokud lidé nevezmou biče a to neřádstvo kolaborantské nevypráskají.

Dovedu si představit jak na tento článek budou pravdoláskaři prskat, ale je mi to úplně jedno. Mě nezajímají nějaké plusy nebo mínusy a nebo karma. Nezajímají mě ani peníze od míry nutné k přežití. Mě zajímá jediné-ukazovat lidem cestu a snažit se o zásadní změnu systému ve prospěch společnosti. Ostatní mě vážně nezajímá. Bohužel lidé hloupnou a mnohdy vůbec nechápou merito toho, co chci říci. Hlavně mladá generace roste jak bujný les a názorově se kymácí ze strany na stranu jako les ve vichřici. V tomto bodu nám SYRIZA vytvořila příklad v tom, že s mladými se musí pracovat a vysvětlovat jim. Oni to učinili a spousta mladých je silně podporuje. Není však pravda, jak tvrdí naše média, že SYRIZA je krajní levice. To ani náhodou.


Nezbývá mi nic jiného, než se z těchto míst zeptat oportunistických kádrů z KSČM, co oni říkají na SYRIZU, co oni dělají pro lidi, aby je sjednocovali pod jeden revoluční prapor. Co říkají na to, že Osvětim osvobodili Ukrajinci a že Rusko napadlo fašistické Německo jak řekl borec Jaceňuk. Já Vám odpovím za ně. Dělají prd a drží hubu, zcela v zájmu toho, aby jim dále proudily korunky ze státního rozpočtu do stranické kasičky. Ještě že jsem z této strany odešel-musel bych se za Vás stydět vy pokrytci. Jsem komunista, ale zcela jiného ražení než ti před rokem 89 a zaplať bůh-s těmi současnými nemám nic společného.

Mým hlavním cílem je založení nové komunistické strany vycházející z principů Marx-Leninské teorie. Takové strany, ve které nebudou mít místo sedmilháři jako je Filip, Kováčik, Konečná a další. S takovými se dá dojít leda tak do pr....!!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…