Oldřich Rambousek: Spojení armády s církví a charitou. To je prostě hnus a bída

11.03.2015 8:29

Člověku se na první pohled může zdát, že jde o ušlechtilý počin zřídit takovýto fond. Opak je však pravdou a zvráceností.Čeští vojáci už dávno neplní svůj prvořadý úkol, kterým je ochrana národa a republiky. Dnes jsou především panáčky na šachovnici, kteří slouží cizím zájmům a pod cizí vlajkou. Vnucují jiným národům tu krásnou demokracii, kterou jsme i my mohli prostřednictvím Spojených Států aplikovat na Český národ.

Oldřich Rambousek: Spojení armády s církví a charitou. To je prostě hnus a bída
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

Dodnes jsou nám Čechům bezmezně vděčni Iráčané, Afghánci, Libyjci či Srbové. Jistě jsou velmi potěšeni humanitárním bombardováním atp. Jsou štěstím bez sebe, protože jsme z jejich dříve prosperujících zemí pod vlajkou NATO vytvořili trosky, zmítajíci se na pokraji státního bankrotu. Naši vojáci šli válčit do cizích zemí na základě uzavřených pracovních smluv s nadstardartním výdělkem a s vědomím toho, že mohou být zraněni či zabiti. Onen nadstardartní výdělek vojákům zabezpečují daňoví poplatníci, kteří jim tímto eliminují určitá rizika. Ovšem toto evokuje otázku, kdo a jak nebo jaký fond bude eliminovat rizika prostých dělníků se kterými je v mnoha případech jednáno jako s dobytkem a jejichž plat mnohdy stačí s bídou na přežití z měsíce na měsíc. Kdo pomůže rodinám, jejichž případný živitel bude mít tu smůlu a dostane se do invalidního důchodu? Ze zcela běžné praxe, ale i z vlastní zkušenosti vím, že na obyčejné invalidy se kašle z vysoka, ba co víc-v mnoha případech jsou diskriminováni, šikanováni a ponižováni. Jsem tedy toho názoru, že pakliže by kdosi měl vytvořit jakýsi garanční fond solidarity, tak by to měl být ten, v jehož zájmu a pod jehož vlajkou se vedla jakákoliv válka.

Ohledně církve je její angažmá v této záležitosti velmi diskutabilní, protože církev by v žádném případě neměla jakkoliv podporovat nic, co má za následek zabíjení. Jenže vojáci zabíjejí. Chápu, že podpora pozůstalých je vlastně podporou nepřímou, ale je tu jasná spojitost. Je velmi smutné, že v tomto případě kardinál Duka zneužil jméno boží pro nepřímou propagaci násilí a zabíjení. Je pravda, že Ježíš Kristus přišel proto aby sloužil lidu, nikoliv proto aby se mu sloužilo. Církev je však institucí a ne Ježíšem. Současná církev blbne lidem hlavu a zpronevěřila se svým bažením po majetku oproti původnímu programovému zadání. Ježíš byl chudý, chodil bos a o vše se dělil s bližními. Chová se však dnes takto církev?? Ani omylem. Církevní hodnostáři mají ve většině případů jen vyžrané pupky a vymývají lidem mozky s pokorou ke svým mecenášům z vládnoucí elitářské třídy, které dost okatě lezou v řiť.

Jediným subjektem, který by mohl tuto oblast zaštiťovat je charita a to v míře běžně obvyklé. Kdyby naši vojáci utrpěli jakoukoliv újmu při obraně vlasti a národa budu v každém případě pro, ale v nastavení, které vytváří jakousi třídně pojatou záležitost musím říci jediné: Vůči pracujícím dělníkům a daňovým poplatníkům je toto absurdní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…