Ondřej Ryčl: Otevřený dopis hospodským remcalům

03.11.2013 17:57

Uf. Budu se muset, teď po volbách, trochu eticky samoregulovat a dát si pauzu s navštěvováním restauračních zařízení. Nebo se mi zase stane, že ve stolní společnosti nechám dopustit, aby prchlivost narušila můj majestát a pošlu své spolustolovníky do háje. Tedy, vlastně jsem je poslal do hajzlu. Nějak jsem nervově nevydržel argumentaci jinak vcelku inteligentních, vzdělaných a jindy pravicově smýšlejících kolegů na téma, koho ti chudáci voliči měli volit, když se ty standardní politické strany tak odkopaly, a u těch nových že je aspoň ta naděje, že to bude lepší. Uf.

Ondřej Ryčl: Otevřený dopis hospodským remcalům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Hospoda není aréna pro politologické výklady na téma, že Okamurova přímá volba je antisystémová věc, jdoucí přímo proti podstatě zastupitelské, tedy parlamentní demokracie. Že touto metodou se dostali k moci Alexandr Lukašenko a Hugo Chávez, a to v době zcela nedávné, a že v době více vzdálené přímá demokracie byla formálně součástí naší staré socialistické ústavy, kdy tu vládlo ledaccos, jen ne svoboda, blahobyt a demokracie. Že ve Švýcarsku funguje přímá demokracie jenom díky tomu, že tam nefunguje  – ta referenda se tam sice vyhlašují, ale voliči jsou tak rozumní (nebo líní), že k nim v podstatě, až na velké výjimky například se stavěním mešit, nechodí, a tedy fakticky vládne vláda a parlament a ne přímá demokracie. Nezabírá ani hospodské přirovnání, že demokracie a přímá demokracie se má k sobě jako kazajka a svěrací kazajka. A že spasitel Babiš se svou družinou apoštolů skutečně ani náhodou není pravicový, že body jeho programu, existuje-li něco takového (raději rychle přitakávám že ano, tedy že program strany ANO existuje, abych se nedostal do problému jako pan Schwarzenberg), si zcela protiřečí, že sice říká, že nechce zvyšovat daně, ale zároveň slibuje masivní zvyšování důchodů a jiných státních výdajů, že jako podnikatel nic nevybudoval a jen vysával, že lidé kolem něj jsou velmi, velmi podivné existence, stačí se jen podívat na texty Komárka a Stropnického z posledního půlroku v MfD. Ostatně, dílčí menší nervový záchvat jsem během diskuse prodělal, když se vedl spor, jestli ten druhý Babiš dostal preferenční hlasy, protože se jmenuje Babiš a nikdo nad tím nepřemýšlel a nebo že ten pán je v kraji proslulý svými vzornými službami zákazníkům a všichni ho mají rádi a proto ho vykroužkovali. Moje stolní společnost naštěstí neřešila komunisty, takže jsem se nemusel citově excitovat střetem s argumentací, že kdyby to tady vzali komunisti, že by se nic nezměnilo, pořád by bylo všeho dost a  jen by bylo více toho sociálna a péče o chudé a potřebné.

Jak uvedeno, diskusi jsem neunesl a místo věcné argumentace jsem se stáhl do vulgarit, poslal své spolustolovníky kam poslal a odešel. Rád bych nyní svůj dluh aspoň částečně splatil a tímto připojuji „Otevřený dopis hospodským remcalům“, co říkají, že stejně nebylo koho volit, tak se holt volilo takhle:

To je, ty vole blbej, jako kdybys šel na vodpolední čaj za účelem seznámení se a zjistil, že mezi slušnejma holkama sou tam nalezlý i kurvy, co tam choděj lovit kunčofty; a nejen to, že voni se ty kurvy s těma slušnejma na dámskym záchodku porvaly a daly těm slušnejm spolu se svejma pasákama přes držku, a ty slušný, aby nedostaly zase, tak se s nima nějak musely dohodnout, protože se jich žádnej slušnej chlapec nezastal a ty kurvy tam voproti tomu furt maj ty svý pasáky. A tak ty, místo abys na tom odpoledním čaji podpořil ty slušný holky, tak ty se naštveš na vodpolední čaje jako na instituci, jakej je tam čurbes a nepořádek a jak je to možný, že se slušný holky tak bezzásadově bavěj s kurvama a dopustěj, že na vodpoledních čajích sou kurvy a kdo se v tom má vyznat a na protest proti tomu ze svý mravní vejšky začneš za účelem seznámení se s partnerkou pro život chodit už jen do bordelu a necháš si radit s kým se seznámit už jen přímo  vod bordelmamá.

To je pěkný, tos v podstatě teď, ty vole blbej, udělal, ale to budeš strašně překvapenej, že furt ne a ne najít tu správnou partnerku pro život a budeš se strašně divit, že to nějak stojí mnohem víc peněz v tom bordelu než na tom vodpolednim čaji a že ten pasák, co dřív dal přes hubu jen tý slušný holce, co ses jí nezastal, tak teď dá přes hubu tobě a nikdo se tě nezastane. A jen ti řekne: „tady nejseš na žádnym vodpolednim čaji, blbečku“. Ale ty jsi a budeš i pak v klidu a bez jediný pochyby vo vlastním jednání, protože za to přece můžou ty slušný holky, co se přece tak nějak zapletly s těma kurvama. Jo, a že i ty co se tvářily jako slušný, stejně určitě taky kradly? Nekradly, ty kradeš, děláš starou bačkoru ve státní firmě, házíš se marod v soukromý firmě, tam nebo tam si přikuluješ pro sebe, pod vějičkou nároků si ze státu vysáváš jednu výhodičku pro sebe za druhou. A už si ani nedovedeš představit, že by někdo moh nekrást, je to prostě mimo tvý myšlení. Nemysli si, že těm politikům hnusnejm z těch politickejch stran, co se furt jen tvářili jako slušňáci, zvoní hrana – to tobě zvoní hrana, jen si to neuvědomuješ, ty vole blbej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

15:48 Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

Dopis Milana Knížáka předsedovi vlády Petru Fialovi.