P. J. Buchanan: Je čas vyhlásit stop veškeré imigraci. Národ, rasa a náboženství jsou podstatné!

26.11.2015 20:39

Patrick Joseph Buchanan, někdejší kandidát na amerického prezidenta za republikány a slavný konzervativní komentátor varuje, že Obama žene Ameriku do stejné migrantské pasti, do jaké Evropu vehnala Merkelová a vysvětluje, proč na obou stranách Atlantiku definitivně selhal liberální model společnosti.

P. J. Buchanan: Je čas vyhlásit stop veškeré imigraci. Národ, rasa a náboženství jsou podstatné!
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Nedávné vystoupení prezidenta Obamy k uprchlické otázce znělo víc jako řeči trucovitého kluka, než státnický projev. Republikány pomlouval, že se “bojí vdov a sirotků” a “káral” ty z nás, kteří by chtěli, aby Amerika přijala spíše křesťanské, než muslimské uprchlíky.

pp

Patrick Joseph Buchanan

Obama má máslo na hlavě

Je zjevné, že se trápí. A má taky proč. Hrubě a zcela evidentně podcenil schopnosti ISIS, dosud otloukánka geopolitického hřiště. Otloukánek teď udeřil v srdci západní civilizace a Obama má máslo na hlavě. Kromě toho, liberální svět, který káže a jehož vítězství vždycky prorokoval, mu umírá před očima.

Jeho rétorika je najednou úplně mimo jakýkoli dotyk s realitou. A pro jeho výkon na globální scéně se vtírá přídomek “prezident, který selhal”.

To, co se stalo v Paříži, byl, jak Obama tvrdí, “útok na lidstvo a na univerzální hodnoty, které všichni sdílíme”. 

Univerzální hodnoty ze Saúdské Arábie

A jaké “univerzální hodnoty” to přesně mají být? Na fotbalovém zápase mezi Tureckem a Řeckem Turci v minutě ticha za oběti pařížského masakru bučeli a skandovali “Alláhu Akbar”. Z 1,6 miliardy muslimů minimálně pár milionů nesdílí západní názory na práva žen, potrat, homosexualitu, svobodu slova, nebo rovnost náboženských vyznání před zákonem.

Turci v minutě ticha za oběti pařížského masakru bučeli a skandovali “Alláhu Akbar”

Zapomeňte na fanatiky z ISIS. Copak sdílí Saúdská Arábie Obamovy názory na sexuální svobodu a rovnost křesťanství, židovské víry a islámu? Copak šíitský a sunnitský svět, o Číně nemluvě, má cokoli jako První dodatek Ústavy Spojených států (o svobodě projevu, pozn. PP)?

Ve své důvěře v přirozenou nadřazenost jejich víry - a kultury a civilizace k ní přináležející - nad ostatními mají Muslimové blíž k našim sebevědomým křesťanským předkům, kteří je poráželi, než má k roztřeseným přisluhovačům globálních elit, jako je Barack Obama. A francouzské revoluční heslo “liberté, egalité, fraternité” nesdílí muslimský svět o nic víc, než náklonnost k týdeníku Charlie Hebdo. 

Hraniční kontroly - logický krok

Skok směrem od liberální politiky ve věci imigrace, hraničních kontrol a bezpečnosti v Evropě i ve Spojených státech je obrovský - až neuvěřitelný. Ale na druhou stranu je úplně pochopitelný, byť pozdní. Mnozí muslimští přistěhovalci v Británii, Francii i Německu se nikdy neasimilovali. Všechny zmíněné země se potýkají s enklávami, jejichž obyvatelé jsou naprosto odcizení, i s jejich radikalizovanými potomky.

Vezměte si Brusel. Belgický ministr vnitra Jan Jambon se nechal slyšet, že jeho vláda “nemá kontrolu nad situací v Molenbeeku”.  Brice De Ruyver, bezpečnostní poradce bývalého premiéra Belgie, říká: “Oficiálně nemáme v Bruselu zákaz vstupu pro bílé do některých čtvrtí, ale ve skutečnosti takové čtvrti jsou a jsou v Molenbeeku…”

Po pařížských útocích údajně francouzské bezpečnostní složky provedly stovky protiteroristických zásahů a více než sto lidí zatkly, přičemž dalších 11,5 tisíce je na vládním seznamu podezřelých osob. Kolik z nich je asi muslimského původu, co říkáte?

Evropské národy znovu sledují hranice i to, kdo je přechází. A svět se náhle probouzí ke znalosti dlouho potlačovaných pravd: Rasa a náboženství jsou podstatné. Pro některé jsou otázkou života a smrti. Ne všechna náboženství, kultury či kmeny lze jednoduše učinit součástí kteréhokoli západního národa. A i národy prvního světa mají právo na zachování vlastní národní identity a charakteru.

Jak se plazit v prachu

Obama tvrdí, že preference křesťanských uprchlíků před muslimy je “neamerická”. V tom případě ale byly neamerické všechny imigrační zákony až do roku 1965. Kromě toho byli neameričtí i prezidenti jako Calvin Coolidge, který imigraci v podstatě omezil na Evropany.

Barack Obama je možná zrovna teď americkým prezidentem, ale kde ten levičák bere odvahu diktovat nám, co je a co není americké?

To snad byli prezidenti (mimochodem, levicoví kandidáti Demokratické strany), jako Harry Truman a Woodrow Wilson, kteří nazývali Ameriku “křesťanským národem”, neameričtí? To snad Nejvyšší soud hájil “univerzální hodnoty”, když v roce 1973 rozhodl nechvalně proslulý spor Roe vs. Wade, v němž nařídil legalizaci potratů v Americe, nebo když minulý červen v případě Obergefell usoudil, že musíme mít povinně zavedeno manželství pro homosexuály?

A co se týče rasové otázky, i ta dnes rozděluje Ameriku.

Od časů masakru pokojných černošských demonstrantů na mostě ve městě Selma (Selma Bridge Incident) už uplynulo půl století - ale to je jedno. Univerzitám vládne slogan “Záleží na černošských životech!” a jeho hlasití stoupenci pořvávají, že univerzity jako Missouri, Priceton, Yale nebo Dartmouth jsou prolezlé institucionálním rasismem. Prý se tomu musí bílá Amerika věnovat a všechny “poškozené” patřičně odškodnit. A vedení škol praktikuje “politiku appeasementu” a plazí se v prachu s podlézavými dotazy, jak by to univerzity prý mohly napravit.

Vítejte v reálném světě

V Evropě vítězí národovecké nálady. Národy si chtějí uchovat to, kým jsou a bývaly. Některé z nich už zavádějí hraniční kontroly a Schengen docela ignorují. Na východě Evropy říkají “děkujeme pěkně, ale víc té takzvané kulturní diverzity už nesneseme”.

Syrské pasy se prodávají neznámo komu. ISIS je obklíčená ve své syrsko-irácké pevnosti a vyzývá k dalším sebevražedným útokům v New Yorku a Washingtonu. Je klidně možné, že k nim dojde. 

Je čas vyhlásit stop veškeré imigraci a přepsat imigrační zákony tak, aby odrážely názory a postoje obyčejných Američanů, namísto arogantní multikulturní elity, která nám vládne. 

Zábavní park Obamaworld se zavírá. Žijeme zase v reálném světě, kde to je jako vždy: my proti nim. Na domácí i mezinárodní scéně.

Žádný jiný svět nás na zemi nečeká.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…