Pavel Hasenkopf: Křeček porazil chobotnici

16.02.2020 18:13

Komentář na facebookovém profilu ke zvolení Staislava Křečka Veřejným ochráncem práv.

Pavel Hasenkopf: Křeček porazil chobotnici
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

Zvolení Stanislava Křečka je mimořádně významné v tom, že je to poprvé, co chobotnice dostala přes chapadla.

Chobotnice - to je skupina více méně stále týchž lidí, aktivistů, kteří kdykoli se objeví jakýkoli jim nepříjemný kandidát, spustí proti němu hnusnou, zákeřnou kampaň typu "vyštrachejte na něj něco". Když jsem byl ještě poradcem Václava Klause, jeden z nich, co to tehdy hrál na obě strany, mi přeposlal mailovou komunikaci, kde se svolávají, vyzývají k psaní petic, psaní senátorům, jaký je ten kandidát příšerný člověk, plus výzvy, aby se na něj něco našlo. Tehdy šlo o Zdeněk Koudelka, který tehdy kandidoval na soudce Ústavního soudu. Na tuto klaku samozvaných strážců morálky, považující stát za svůj majetek, postupně doplatili prof. Pavlíček, prof. Gerloch, Jan Sváček, Helena Válková a mnozí další. Nyní se chobotnice sápe po Hana Lipovská.

A Stanislav Křeček je vůbec první, kdo tuhle chobotnici porazil.

Mimochodem, kdyby se do toho Mikuláš Minář s prominutím nes*al, je velmi pravděpodobné, že by teď byl ombudsmanem Vít Schörm. Poslance ANO sjednotil a postavil na podporu Křečka až právě Minář.

P.S.: Je úplně jedno, zda se mi některý z napadených kandidátů líbí víc či míň. Ale to, co se mi především nelíbí a co mne vždy naprosto spolehlivě postaví na jeho stranu, je právě ta zákeřnost a štvanice na něj uspořádaná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla