Pavel Maurer: Kůň na talíři? To už by v karbanátcích klidně mohli být švábi

10.03.2013 13:37 | Zprávy

Co říkáte konině na talíři? A napadlo vás už někdy, že aféra s koňským masem vlastně tak trochu souvisí i s nedávnou metanolovou kauzou, při níž umírali lidé, nebo s nemocí šílených krav?

Pavel Maurer: Kůň na talíři? To už by v karbanátcích klidně mohli být švábi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jídlo, ilustrační foto

Máte rádi koně? Moje dcera na nich jezdí, já se jich trochu bojím a mé ženě se líbí. Díváme se na koně každý po svém, ale v jednom se shodujeme všichni tři – máme je rádi, ale ne na svém talíři!

A rozhodně ne k jídlu, aniž bychom o tom byli informováni – tedy že nám někdo prodá potravinu a ono je v ní něco, co nám bylo úmyslně zatajeno. To by mohli být v karbanátcích klidně namletí hadi, myši nebo švábi.

I tyto exotické delikatesy obsahují pro naše tělo důležité živiny, proteiny a živočišné bílkoviny, takže z hlediska výživy je to vlastně v pořádku. Jenže o tom, co si strkám do pusy, chci rozhodovat výhradně já sám. Je to moje tělo a nechci být zvláště v této oblasti života klamán.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rozhlas.cz

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Jak se zbavit zapšklé „pithartovštiny“

9:44 Jiří Weigl: Jak se zbavit zapšklé „pithartovštiny“

Deník Právo dává ve svém sobotním vydání pravidelně na názorové straně prostor bývalému českému prem…