Pavel Opl: Smutné výročí vyhlazení Lidic je zneuctěno plány na pořádání sudeťáckých sjezdů v ČR

13.06.2019 21:44

Dle rozkazu SS Gruppenführera K. H. Franka byly dne 10.6.1942 exemplárně vyhlazeny Lidice jako výstraha a kolektivní trest pro český národ za atentát na zastupujícího německého říšského protektora Reinharda Heydricha - kata českého národa.

Pavel Opl: Smutné výročí vyhlazení Lidic je zneuctěno plány na pořádání sudeťáckých sjezdů v ČR
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Mnichovskou smlouvou zrazený Československý stát byl vydán zcela napospas "Třetí říši". Náš stát nejprve rozervali v roce 1938 a následně úplně zlikvidovali v roce 1939.

Mnozí bagatelizují utrpení českého národa tvrzením, že na našem území prakticky nebyla válka. Fakta jsou však taková, že do konce 2. světové války položilo život téměř 400 tisíc našich obyvatel. Padli v bojích pod zaštítěním vojsky jiných států, byly zavražděni v koncentračních táborech, umláceni Gestapem, popraveni za pomoc odboji a byli udřeni v rámci otrockých prací při totálním nasazení. Kolik jich ještě zemřelo na následky útrap po skončení války lze jen odhadovat a přesná čísla chybí.

Akce agrese proti našemu národu vyvolala po válce zcela logickou reakci odplaty. Odplaty vůči lidem, kteří v době okupace spolupracovali s orgány okupantů a kořistili na našem národu. Jedním z aktů odplaty byl odsun i části německého obyvatelstva a řada právních opatření, známá jako tzv. "Benešovy dekrety".

A místo toho, aby tito důvodně odsunutí lidé celý svůj další život prosili český národ o odpuštění, okamžitě začali zpochybňovat tyto poválečné kroky, včetně "Benešových dekretů".  Tuto nechutnost zcela veřejně propagují na svých "Sudeťáckých sjezdech".

Již řadu let vídáme všemožné snahy o revizi historie, včetně historie týkající se našeho národa v období 2. světové války a událostí bezprostředně předcházejících a následujích.

Ovšem vážně míněná diskuse o tom, že by se "Sudeťácké sjezdy" mohly začít konat na území České republiky, hraničí s neuvěřitelnou provokací. Šokující na této skutečnosti je to, že opět řada našich politiků již veřejně vyjádřila této myšlence podporu.

To je ostudné, tím spíš, že se tato diskuse časově potkává s tak tragickým datem pro náš národ, tedy s datem vyhlazení Lidic !!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla