Pavel Vašek: Nejvyšší správní soud aneb Jak je to s imunitou po očkování a po prodělání Covid-19

08.11.2021 16:25 | Komentář

Jsem lékař a hygienik. V mezinárodním odborném tisku publikuji v oboru nádorové imunologie. Jsem spoluautorem článku v odborném časopisu Oncoimmunology (1). V tomto časopisu publikoval i laureát Nobelovy ceny za medicínu nebo fyziologii z roku 2018 James P. Allison (2).

Pavel Vašek: Nejvyšší správní soud aneb Jak je to s imunitou po očkování a po prodělání Covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Vzhledem k výše uvedenému se domnívám, že jsem schopen vyjádřit se k nedávnému nálezu Nejvyššího správního soudu. Tento soud dospěl k závěru, že odolnost, navozená očkováním, je nadřazena odolnosti, navozené proděláním Covid-19. Ministr zdravotnictví České republiky Adam Vojtěch tento rozsudek shrnul na tiskové konferenci 27. 10. 2021 slovy:

"Mimo jiné poslední rozsudek Nejvyššího správního soudu nám dává za pravdu, respektive paní profesorka Koziar Vašáková, která tam vystoupila před Nejvyšším správním soudem, tak obhájila tu pozici Ministerstva zdravotnictví, že není možné klást na stejnou roveň protilátky s například očkováním. Takže Nejvyšší správní soud po těch dvou rozsudcích finálně rozhodl v tomto směru ve prospěch toho stanoviska Ministerstva zdravotnictví."(3)

V stanovisku ministerstva zdravotnictví i nálezu soudu spatřuji některé problémy, které si zaslouží pozornost a kterým nebyla v médiích věnována pozornost.

Očkování je postup, kterým se lékaři snaží tělo přesvědčit, že došlo k prodělání nemoci, aniž by k skutečnému onemocnění došlo. Je to tedy taková nemoc bez nemoci.

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí

K tomu, abychom tělo přesvědčili, že tělo nemoc prodělalo, aniž bychom onemocněli, se využívá mrtvého či oslabeného choroboplodného zárodku. Je možné také použít jen jeho část, nebo jeho produkty. V některých případech se místo škodlivého původce aplikuje původce podobný, ale neškodný. Nedávno se k tomuto arzenálu přidala možnost vyrobit si v laboratoři původce s předem daným složením. Toto se týká především virů.

O tom, že prodělání nemoci poskytuje vyšší úroveň ochrany, nesvědčí jen to, že se v rámci očkování snažíme o napodobení odolnosti, navozené proděláním nemoci, ale dokládá to také na internetu dostupný seznam 30 studií, které dospěly k stejnému závěru, a to již 10. října (4). Později byl tento seznam rozšířen a před vydáním výše uvedeného rozsudku již tento seznam obsahoval závěry 79 studií (5). V den vydání rozsudku 20. 10. bylo na tomto seznamu již 81 studií (6). 4. 11. bylo těchto studií již 106 (7).

Nadřazenost přirozené imunity po prodělání Covid-19 udává i unikátní česká studie, které se zúčastnilo 30 tisíc lidí. O této studii informovala média začátkem listopadu 2021 (8).

Do médií unikly informace z utajovaných statistik ministerstva zdravotnictví o Covid-19 v ČR. Tyto statistiky dokládají, že k 2. 11. 2021 na odděleních intenzivní péče nebyl ani jeden pacient, který by dříve Covid-19 prokazatelně prodělal (9).

K stejnému dni přitom bylo v ČR s Covidem hospitalizováno 1813 pacientů (10). Ve vážném stavu jich z toho bylo na jednotkách intenzivní péče 256 (11). 30 % hospitalizovaných na jednotkách intenzivní péče mělo být po očkování (12).

Závěry desítek studií i vlastní utajované statistiky ministerstva zdravotnictví hovoří v neprospěch nadřazenosti očkování nad proděláním Covid-19.

Vláda i soudy by měly své závěry o nadřazenosti imunity, navozené očkováním, laické i odborné veřejnosti jasným, srozumitelným, jednoznačným a ověřitelným způsobem objasnit, protože dnes jsou lidská a ústavní práva občanům přiznávána či odepírána na základě předchozího podstoupení či nepodstoupení očkování (13, 14).

Kandidát na budoucího ministra zdravotnictví dokonce přímo vyhrožuje části občanů, že jim budou jejich lidská práva odebrána ještě ve větší míře (15).

Můžeme jen doufat, že k tomuto objasnění ze strany ministerstva zdravotnictví a soudů dojde v nejbližší době.

MUDr. Pavel Vašek, DiS.

Užitá literatura:
(1) ZDE (2) ZDE (3) ZDE (4) ZDE (5) ZDE (6) ZDE (7) ZDE (8) ZDE (9) ZDE (10) ZDE (11) ZDE (12) ZDE (13) ZDE (14) ZDE (15) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …