Pavlína Kvapilová: Ředitel Dvořák mě odvolal kvůli „ztrátě důvěry“

02.09.2013 16:26

Prohlášení odvolané ředitelky nových médií ČT Pavlíny Kvapilové z 2. 9. 2013

Pavlína Kvapilová: Ředitel Dvořák mě odvolal kvůli „ztrátě důvěry“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Kvapilová

Vzhledem k probíhajícím spekulacím o důvodech mého odvolání považuji za důležité vyjádřit se k nastalé situaci. Generální ředitel ČT Petr Dvořák mě v pátek odvolal z funkce výkonné ředitelky divize ČT Nová média. Důvodem, který mi osobně sdělil, byla „ztráta důvěry“. Odvolání jsem převzala v pozdních odpoledních hodinách 30. 8. 2013. Při našich posledních setkáních bylo hlavním tématem vždy mé veřejné vystoupení po stažení Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře, případně jeho možné následky. Nikoli Strategie rozvoje Nových médií pro rok 2014, kterou si vyžádal 12. 8. a kterou jsem mu následně předložila.

Svůj krok z 10. 8. jsem opakovaně vysvětlila, mou hlavní motivací bylo apelovat na dodržování základních principů fungování média veřejné služby, což považuji za svou povinnost. Vývoj z poslední doby naznačuje, že moje vize moderní veřejné televize založené na maximální otevřenosti a propojení s diváky, kterou jsme s kolegy v divizi ČT Nová média vždy rozvíjeli, by byla v dosavadní konstelaci nadále neprosaditelná. Další kroky zvážím poté, co mi bude nabídnuto náhradní umístění. Panu řediteli i kolegům děkuji za spolupráci a přeji jim vše dobré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavlína Kvapilová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…