Petice: Deklarace slušnosti

19.10.2017 16:38

Svoboda ani demokracie sama o sobě není žádnou zárukou úspěšného svobodného rozvoje společnosti. Vláda svobody se snadno může stát anarchií a demokraticky se dá dojít k totalitě.

Petice: Deklarace slušnosti
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Dlouhodobou garancí míru, svobody a demokracie jsou naše hodnoty, za kterými si pevně stojíme a dokážeme je zřetelně artikulovat a komunikovat. 

Předkládáme proto tuto petici, kde my, níže podepsaní, požadujeme po našich zástupcích, zvolených do Poslanecké sněmovny České republiky ve volbách ve dnech 20. a 21. října 2017, aby projednali a přijali zákonné usnesení, ve kterém se zavážou k naplňování níže uvedených hodnot a našich požadavků.

Česká republika je součástí Evropy, která 7 let po druhé světové válce dokázala nahradit vraždění partnerstvím a znesvářené země přeměnit na spolupracující státy. Tím byl vytvořen základ prosperující a bezpečné Evropské unie. Právě tato Evropa jasně ukázala hodnotu upřímné omluvy, odpuštění, vděčnosti, respektu, lásky a pozitivní sílu vzájemné spolupráce. Evropa se opřela o hodnoty, které jsou součástí zákonů přírody i různých náboženství, o hodnoty vytvářející rovnováhu sil jin a jang a které jsou pramenem demokracie.
Všem, kteří dokázali nastartovat tuto cestu, z celého srdce děkujeme.

Česká republika se po 52 letech připojila k demokratickému fungování Evropské unie. Připojili jsme se v době, kdy se v Evropě na základní evropské hodnoty již začínalo zapomínat a my jsme je začali objevovat.

Chceme proto, aby námi zvolení zástupci vždy odvážně stáli za evropskými hodnotami, byli jejich nositeli a obhájci, svými postoji pomohli k obrodě Evropské unie a jejich hodnot.

Chceme, aby zvolení zástupci měli vždy na vědomí, že jsme pracovití, kreativní a poctiví občané naší krásné České země a s tímto vědomím s námi spolupracovali, jednali a budovali
otevřenou a přátelskou společnost.

Chceme, aby zvolení zástupci ve vší slušnosti a s respektem kultivovaně spolupracovali mezi sebou a s vědomím evropských hodnot, na kterých stojí naše prosperita a mír, vždy hledali pozitivní řešení, konsenzus a shodu.

Chceme, aby zvolení zástupci vyzvedli slušnost a evropské hodnoty nad lhostejnost, pohodlí a pasivní konzum.

Chceme, aby zvolení zástupci místo zákonů zakazujících a penalizačních tvořili normy motivační, podporující rozvoj a spolupráci.

Chceme, aby zvolení zástupci svým osobním i pracovním životem dokázali, že služba veřejnosti u nich stojí nad osobním prospěchem.

Chceme platit přiměřené daně za kvalitní službu a vstřícný servis.

Děkujeme

Za spolek Ekodomov
Tomáš Hodek, předseda

dále

Kateřina Hodková
Mgr. Jitka Vinklerová
Ing. Kateřina Koubová
Mgr. Světlana Sarkisjanová
Jana Srbová
Mgr. Radek Lüftner
Ing. Karel Fišer

Spolek Ekodomov rozvíjí svobodné, odpovědné a udržitelné užívání přírodních zdrojů, péči o půdu a recyklaci. Zabýváme se ekovýchovnou, osvětou, výrobou kompostérů a prodejem kompostovacích pomůcek. Naším motem je: Vracíme, co si bereme - víme jak, víme proč. www.ekodomov.cz

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…