Petice: Hrubý a kontroverzní Luboš Xaver Veselý do Českého rozhlasu nepatří

16.01.2021 15:40

Vyzýváme vedení Českého rozhlasu, aby nebagatelizovalo urážky novinářek, hrubé vyjadřování, kontroverzní postoje a pochlebování vybraným politikům od moderátora Českého rozhlasu Luboše Xavera Veselého, a zaujalo k této situaci rozhodný postoj.

Petice: Hrubý a kontroverzní Luboš Xaver Veselý do Českého rozhlasu nepatří
Foto: Archiv PL
Popisek: Luboš Xaver Veselý

Luboš Xaver Veselý opakovaně veřejně urazil své kolegyně novinářky nemístnými prohlášeními. O redaktorce Českého rozhlasu Veronice Sedláčkové v lednu 2021 uvedl, že je „zatížená genderovým, korektním, debilním stylem, aby se zavděčila svým pokrokovým šéfům“. A to proto, že použila v rozhlasovém vysílání výrazy jako „obyvatelky ČR“ nebo „daňové poplatnice“. Novinářku Johanu Hovorkovou z Fora 24 v červnu 2020 nazval Luboš Xaver Veselý „sviní“ a veřejně prohlásil, že by ji měli hnát „svinským krokem“.

Na akci Vlastenecké setkání v Příčovech se Luboš Xaver Veselý nechal vyfotit se šéfem extremistické Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomášem Vandasem. Jeho rozhovor v ČRo s premiérem Andrejem Babišem řešila kvůli podezření na nevyváženost jak rozhlasová, tak vysílací rada. V internetové televizi XTV před volbami také naznačil předsedovi hnutí Trikolóra Václavu Klausovi ml. svou podporu.

Český rozhlas a Česká televize jsou veřejnoprávní média, která mají hájit společensky uznávané mravní principy, dbát na dodržování vlastního kodexu, pečovat o nezávislost a kultivovat veřejný prostor. To pan Luboš Xaver Veselý bohužel opakovaně porušuje.

Z tohoto důvodu vyzýváme vedení Českého rozhlasu ke zjednání nápravy a ukončení spolupráce s panem Lubošem Xaverem Veselým.

Místní skupina Milion chvilek pro demokracii Hradec Králové

Petici můžete podepsat ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …