Petice: NE další průmyslové zóně v Českém Těšíně

20.02.2018 17:48

Dnes předal petiční výbor obyvatel Českého Těšína Městskému úřadu v Českém Těšíně petici proti plánovanému rozšíření průmyslové zóny, kterou podepsalo 150 občanů města.

Petice: NE další průmyslové zóně v Českém Těšíně
Foto: archív autora
Popisek: dopis - ilustrace

Obyvatelé přilehlých rodinných domů nesouhlasí se záměrem města rozšířit stávající průmyslovou zónu na pozemky, které dle územního plánu měly sloužit bytové výstavbě. Podepsaní dále nesouhlasí s tím, že plánovaná průmyslová zóna necitlivě zasáhne do zelených ploch města určených k rekreaci (navazující oblast Hrabina) a za oběť ji padne i historická lipová alej, obávají se zvýšené dopravné zátěže atd. Dle názoru petičního výboru neobstojí argument zaměstnanosti, jelikož nezaměstnanost v Českém Těšíně je na nízké úrovni, přičemž ÚP eviduje 188 volných pracovních míst. Navíc ve firmách ve stávající průmyslové zóně pracuje velké množství cizinců (zejména z Polska), jelikož tyto již dnes nejsou schopny v regionu zaměstnance najít.

Zastupitelstvo města v této věci zasedá v pondělí 26. 2. ve 13.00. Zástupci petičního výboru se aktivně zúčastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla