Petice: Přidejme 27. květen do kalendáře jako významný den České republiky

14.06.2021 18:44 | Komentář

Právě 27. května v roce 1942 českoslovenští parašutisté uskutečnili jeden z nejvýznamnějších odbojových činů 2. světové války, úspěšný útok na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Petice: Přidejme 27. květen do kalendáře jako významný den České republiky
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Petiční archy podporující, aby se tento den stal významným dnem České republiky, lze podepsat v budově radnice Prahy 8 nebo na Libeňském zámku. Zároveň je možné stáhnout si petici z www stránek a zaslat ji poštou.

Stanoviště k podpisu petice budou připravena od 16. června 2021 v přízemí budovy ÚMČ Praha 8 a u vstupu do Libeňského zámku vždy v době úředních hodin: PO 8.00–12.00 hod. / 13.00–17.00 hod., ÚT 8.00–12.00 hod., ST 8.00–12.00 hod. / 13.00–17.00 hod., ČT 8.00–12.00 hod. Zároveň je možné si petici stáhnout ze stránek ZDE a vyplněnou a podepsanou ji poslat poštou na adresu: Ondřej Gros, Zenklova 1/35, 180 48 Praha 8.

„Jsme přesvědčeni, že 27. květen jako den úspěšného útoku na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, který provedli čsl. vojáci Jan Kubiš a Jozef Gabčík za pomoci stovek dalších statečných občanů, kteří často za své hrdinství zaplatili cenu nejvyšší, má být prohlášen za významný den na památku všech, kteří se na tomto hrdinském odbojovém činu podíleli,“ říká starosta Prahy 8 a člen petičního výboru Ondřej Gros (ODS) a dodává: „Naši oprávněnou hrdost na čin našich vojáků, který nemá obdoby v celé tehdejší Evropě, bychom rádi předali a připomínali dalším generacím. Proto se zasazujeme o to, aby parlament schválil náš návrh do příštího roku, kdy oslavíme 80 let od tohoto skvělého odbojového činu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.