Petice: Výzva vládě k přijetí zákona o snížení platů politiků a soudců

23.10.2022 9:28 | Komentář

My, občané České republiky, vyzýváme Vládu ČR v čele s premiérem P. Fialou k přijetí zákona o snížení platů všem politikům a soudcům, a to na maximální výši platu 1,5násobek průměrného příjmu v ČR se započítáním všech náhrad a příplatků. Plat prezidenta republiky zanechat v aktuální výši jako v roce 2022 pouze bez dalších náhrad a příplatků. S účinností od 1. 1. 2023.

Petice: Výzva vládě k přijetí zákona o snížení platů politiků a soudců
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Odůvodnění:

Česká republika se potýká s největší inflací od roku 1989. Občané České republiky jsou dennodenně vystavováni nadměrným cenám za energie, potraviny, pohonné hmoty a další komodity, a to na takové úrovni, že mnozí z nich již nejsou schopni kvůli těmto vysokým cenám udržet nejen svou životní úroveň, ale již se dostávají do chudoby a nejsou schopni uživit řádně své rodiny a plnit své důležité životní potřeby.

A v této době se občané dozví o kolik tisíc korun měsíčně si polepší vláda, ta, která by měla pomoc těmto občanům, ale vláda, která to nekoná a nechává nadále prohlubovat chudobu v České republice? Je nemožné a nemorální, aby vláda v této době si sama přidala na svých platech, které jsou tvořeny právě z daních pracujících občanů, kteří prožívají v těchto dnech a měsících svoji největší finanční krize, kdy mnoho rodin nevychází se svým příjmem a mnoho rodin se děsí z narůstajících cen, které teprve přijdou. Tito občané jsou nabádání vládou, aby šetřili všude, kde je to jen možné, aby méně topily, aby méně používali elektrické spotřebiče atd. a za to vše se jim vláda odmění tím, že si sama sobě přidá na svých příjmech, mnohdy částku, kterou ani nepobírají někteří důchodci jako důchod za celoživotní práci a někteří občané nemají ani takový příjem za svou odvedenou práci. 

PROTO VYZÝVÁME VLÁDU ČESKÉ REPUBLIKY ABY S ÚČINNOSTÍ OD 1. 1. 2023 SNÍŽILA PLATY VŠECH POSLANCŮ, ČLENŮ VLÁDY A SOUDCŮ A TO NA MAXIMÁLNÍ VÝŠI 1,5NÁSOBEK PRŮMĚRNÉHO PŘÍJMU V ČR A TO VČETNĚ VŠECH NÁHRAD A PŘÍPLATKŮ

Národ Svoboda 

Podepsat petici můžete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.