Petice ke zrušení povinnosti nosit roušky ve školách

13.12.2020 15:49

Petice dle zák.č. 85/1990 Sb. v platném znění, určená Vládě České republiky, Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvu zdravotnictví

Petice ke zrušení povinnosti nosit roušky ve školách
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Děti v rouškách

My níže podepsaní občané z obce Hodslavice a další, vás vyzýváme ke zrušení povinnosti nosit roušky ve školách, alespoň během výuky, a to pro žáky a studenty.

Vdechování odpadních metabolitů, kterých se respirací organismus zbavuje, dochází k pomalé intoxikaci organismů našich dětí a zhoršení jejich přirozené imunity.

Opětným vdechováním vyloučených bakterií a virů může dojít k pomnožení nežádoucího mikrobiomu či reinfekcím a k vážným zdravotním komplikacím, např. pneumonii (před kterou má opatření chránit), jiným respiračním potížím, kožním problémům atp..

Anketa

Kdo z vybraných politiků má Vaši největší důvěru? (dle abecedy)

hlasovalo: 38073 lidí

Vdechováním vyloučeného oxidu uhličitého dochází ke snížení koncentrace, únavě, poruchám paměti, může dojít i k neurologickým poruchám, poruchám vědomí v důsledku hypoxie mozku, zvýšení oxidačního stresu a poruchám acidobázické rovnováhy (acidóze). To může vést, zvláště u disponovaných jedinců, k rozvoji rakoviny a jiných vnitřních, v dětském věku neobvyklých nemocí.

Mezní bezpečná hodnota oxidu uhličitého je 1000 ppm. Tuto bezpečnou hodnotu je těžké zajistit v uzavřených prostorách i v běžném provozu. Člověk bohužel koncentraci CO2 v učebnách není svými smysly schopen posoudit. Jelikož se neprovádí průběžné měření, nelze dětem zajistit bezpečnou hodnotu oxidu uhličitého znásobenou o celodenní používání roušky.

Dětský mozek je obzvláště citlivý na nedostatek kyslíku.

Děti nepatří do ohrožené skupiny obyvatel, jen jsou zbytečně stresovány. Stejně nesmyslné je zavírání škol kvůli nemoci, jejíž prodělání dětem neublíží. Nemluvě o potížích, které zavření škol působí jejich rodičům a potažmo dopadá na hospodářskou situaci země.

Reálná rizika vyplývající pro děti z nošení roušek mnohonásobně převyšují předpokládaný profit ohrožených skupin a vlastně spolu souvisí pouze okrajově, jelikož k reálnému ohrožení může dojít jen u malé vysoce rizikové části populace. Jen malá část dětí bydlí s prarodiči v jedné domácnosti bez možnosti nestýkat se.

Jistou hrozbu může virus představovat pro starší a chronicky nemocné občany, a to zhruba ve stejné míře jako jiné koronavirové, chřipkové a další virové infekce. Věříme, že naše zdravotnictví je na vysoké úrovni a je schopno se o ohroženou skupinu obyvatel postarat. Zaměřit pozornost veřejnosti na jeden konkrétní typ koronaviru je nebezpečný precedens, vzbuzující strach a devastující psychiku lidí a jejich sociální vztahy, který může mít nedozírný ničivý dopad na ekonomiku a celkový život společnosti.

Nechte naše děti zdravě růst, vyvíjet se, učit se. Děti jsou naše budoucnost a ponesou si následky našich špatných rozhodnutí celý život.

V Hodslavicích dne 5. 12. 2020

Za petiční výbor:
Jan a Dagmar Kudělkovi, Hodslavice 554
Pavla Adamcová, Hodslavice 269
Lukáš a Eva Sulovští, Hodslavice 40
Josef a Monika Mičulkovi, Hodslavice 495

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…