Petice na podporu komunitního centra KlubArt třináctka - uměním spolu

17.09.2017 9:00

Podporuji vznik komunitního centra KlubArt Třináctka – uměním spolu, obecně prospěšné společnosti Regionpartner /centrum pomoci regionům/ o.p.s., jehož základem je vybudovat v prostorách objektu Panská 361/13, komunitní a integrační centrum.

Petice na podporu komunitního centra KlubArt třináctka - uměním spolu
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Podporuji vznik komunitního centra KlubArt Třináctka – uměním spolu, obecně prospěšné společnosti Regionpartner /centrum pomoci regionům/ o.p.s., jehož základem je vybudovat v prostorách objektu Panská 361/13, komunitní a integrační centrum, které bude sloužit v souladu s potřebami místních obyvatel ke vzdělávacím akcím (workshopy, přednášky, výukové kurzy a semináře), kulturním akcím (galerie, výstavy, audiovizuální produkce, autorské čtení, divadlo) a jako centrum propojení resocializačních aktivit (teatro-terapie pro mentálně postižené,  integrace mládeže opouštějící Dětské domovy do činnosti uměleckého klubu, sociálně aktivizační aktivity pro seniory), stejně jako k uměleckým aktivitám, jimž dosud chybí v centru Brna adekvátní prostor, a rád/a bych vyjádřil/a svůj kladný postoj ke vzniku takového projektu a současně vyjádřil/a podporu tomuto projektu a svoji ochotu dobrovolnického zapojení do aktivit vzniklého komunitního centra, neboť se ztotožňuji s cíli projektu, kdy participace uměleckých osobností, občanů a neziskových, stejně jako soukromých subjektů na realizaci komunitního centra umožní komplexní zapojení širokého spektra aktérů, které povede k vytváření nových možností využití historického prostoru v srdci centra druhého největšího města České republiky.

Navržené komunitní centrum napomůže dobré správě města Brna účinně řešit problematiku jednoho z objektů v areálu Staré radnice s historickou a architektonickou hodnotou, zpřístupnit ho veřejnosti a rovněž dát příležitost veřejně prospěšnému projektu, jehož obdoba v současné době velmi dobře funguje také v jiných větších městech v ČR (Praha, Plzeň, Ostrava) a zcela běžně ve většině evropských městech.   Partnerská spolupráce neziskových organizací, uměleckých osobností a občanů, městské správy a komerčních subjektů ve vytváření komunitních center přináší i ekonomicky atraktivní a zároveň sociálně a kulturně přínosnou cestu ke zkvalitnění městského prostředí pro místní obyvatele, včetně integračního efektu pro znevýhodněné skupiny obyvatel (v tomto případě mentálně postižení, mládež z dětských domovů, senioři aj.). 

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.