Petice proti TTIP a CETA!

10.11.2014 12:00

Vyzýváme orgány Evropské Unie a členských států, aby zastavily vyjednávání s USA ohledně Transatlantického partnerství pro obchod a investice (TTIP) a aby neratifikovaly Komplexní hospodářskou a obchodní dohodu (CETA) s Kanadou.

Petice proti TTIP a CETA!
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Chceme zabránit úmluvám TTIP a CETA, protože obsahují řadu problematických částí, např. arbitrážní řízení mezi investory a státy a pravidla sbližování regulací, která ohrožují demokracii a právní stát. Chceme zabránit tomu, aby byly v netransparentních vyjednáváních sníženy standardy pracovních práv, sociálních jistot, ochrany životního prostředí, ochrany osobních údajů a ochrany spotřebitelů i deregulovány veřejné služby (např. dodávky vody) a kulturní statky. Evropská občanská iniciativa (EOI) podporuje alternativní obchodní a investiční politiku EU.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …