Petice proti agresivnímu přístupu revizorů v MHD

24.12.2015 18:28

Revizoři z pražské MHD ve většině případech nezvládají psychicky nápor nezvladatelných cestujících a přednostně na ně útočí! Tito revizoři přeci však nemohli projít psychotesty.

Petice proti agresivnímu přístupu revizorů v MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestující v hromadné dopravě

I když se cestující nechce prokázat jízdenkou, nesmí vás revizor zadržet, je však oprávněn od vás vyžadovat doklad totožnosti či finanční hotovost jako pokutu. V případě, že jeho výzvám nevyhovíte, je oprávněn omezit vám výstup a přivolat policii. K dispozici smí mít také kamerový záznam včetně zvukové stopy. V případě, že se cestující brání nádilím, je oprávněn se bránit stejným způsobem. Ve většině případů však revizor tento krok přeruší a s oblibou obtěžují hodně často.

Nejhorší je to na začátku a konce měsíce, často mají revizoři termíny 1. - 4., 9. - 17., 20. - 26., 30. - 31. a s oblibou chytají na Muzeu, Můstku, Florenci, Andělu, Smíchovském nádraží, I.P. Pavlova, Floře, Chodově, Kačerově, Budějovické dále mají v oblibě tramvaj č. 1 a úsek Spojovací - Ohrada - Vltavská - Hradčanská - Sídliště Petřiny na lince 3 také celou trasu to samé linka 9, 10 atd. Hodně potyček bývá na Hlavním nádraží, Madarykově nádraží, náměstí Republiky, Karlově náměstí, Andělu. V metru často s revizory hlídkuje městská policie, ta většinou zasáhne včas aby revizor nemohl cestujícímu ublížit.

V noční dopravě, kterou bych rozšířil od 22:00 do 6:00 hod., kdy mezi 22:00 - 0:30 hod. a 4:25 - 6:00 hod. existoval dojezd a výjezd denních autobusů, přičemž by provoz mohl být ještě omezen. Třeba u nočních autobusů by už mohl platit režim odjezd od posledního metra a přijezd k prvnímu metru. Tak nějak funguje linka 505 v trase Jižní Město - Budějovická, přitom poslední spoj v této trase by mohl být zajištěn již linkou 118 v trase Jižní Město - Smíchovské nádraží.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.