Petice proti plošným mimořádným nařízením, chaosu a mocenské zvůli

31.08.2020 21:39

Po více než půl roce od počátku pandemie COVID-19 odmítáme plošná opatření a žádáme opatření cílená.

Petice proti plošným mimořádným nařízením, chaosu a mocenské zvůli
Foto: Archiv komunitního centra
Popisek: Rouška, ušitá dobrovolnicemi z Komunitního centra Roháček ve Valči a tamního muzea s kavárnou, které je kvůli opatřením vlády zavřené.

Žádáme, aby zásahy do práv jednotlivců byly důvodné, prokazatelně účinné, neohrožovaly zdraví a nezpůsobovaly utrpení. Aby bylo vždy zváženo zda nelze použít jiný, šetrnější způsob ochrany proti viróze. Žádáme, aby právo jednotlivce bylo při prosazování veřejných zájmů vždy zohledněno.

Žádáme jasnou koncepci a zdůvodnění mimořádných opatření konkrétními výzkumy,daty a testem proporcionality. Žádáme, aby vždy bylo zveřejněno, jaká zákonná práva jsou dotčena a aby tato omezení byla vyhlašována pouze k tomu kompetentními institucemi.

Týká se to všech opatření zasahujících do práv a svobod, tedy jak roušek, tak shromažďování, omezení v zdravotnických zařízeních a zařízeních lůžkové péče a případných dalších.

Ing.Veronika Vajnerová

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…