Petice proti povinnému placení zdravotního pojištění

01.10.2014 7:30

Vážení spoluobčané, tímto bych vás chtěl všechny vyzvat, abyste se aktivně podíleli na petici proti povinnému placení zdravotního pojištění.

Petice proti povinnému placení zdravotního pojištění
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok, ilustrační foto

Důvodů pro neplacení zdravotního pojištění je několik:

1. Povinné placení zdravotního pojištění je protiústavním aktem. Lidé mají právo sami rozhodovat o svém zdraví. Je zde mnoho nezodpovědných lidí, kteří na své zdraví kašlou a dokonce si sami výrazně škodí. Na takové pacienty určitě nechce nikdo přispívat, když by mohl on sám využívat alternativní způsoby léčby (byliny).

2. Povinné placení ZP výrazně zatěžuje sociálně slabé občany.

3. I pokud nemáte příjem, musíte platit ZP. Je to jako platit daň z ničeho! Častý problém u OSVČ, jež nemají příjem, aby si mohli dovolit platit ZP.

4. Za neplacení ZP vám hrozí postihy (exekuce atd.)!

5. Peníze vybrané za povinné placení ZP mnohdy končí v kapsách českých kmotrů. (Předražené vybavení nemocnic, které proplácejí zdravotní pojišťovny nemocnicím, o kterých rozhoduje zkorumpované vedení nemocnic společně s českými kmotry.)

6. Úřad práce není jistotou proplacení povinného ZP u nezaměstnaných, protože v případě, že odmítnete vybranou pracovní pozici od ÚP, tento orgán může rozhodnout o vašem vyřazení z evidence, čímž nebudete mít nadále nárok na proplácení ZP.

7. Povinné placení ZP je neefektivní způsob, stále se oběvuje více a více kritiků z řad ekonomů a investorů (např. švýcarský ekonom Marc Faber), kteří kritizují povinné placení ZP v USA, které zavedl Barack Obama. Od té doby se snížila efektivnost zdravotnictví v USA o 75 %! Tento způsob vede ještě k horšímu zdraví pacientů, kteří si stejně budou muset proplatit většinu zákroků ze své kapsy (bílé plomby atd.).

Ukažme naší vládě, že o takové hospodaření v oblasti zdravotnictví nesouhlasíme! A plaťme skutečně jen za ty zákroky, které opravdu potřebujeme. A na ty ostatní drobné problémy máme byliny všude kolem nás.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…