Petice proti zdražování terénních sociálních služeb

30.12.2021 12:06

Petice proti zdražování terénních sociálních služeb pro lidi s těžkým zdravotním postížením, co chtějí žít doma s osobní asistencí, a nikoli v ústavu!

Petice proti zdražování terénních sociálních služeb
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My občané s těžkým zdravotním postížením, zásadně nesouhlasíme se záměrem ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky, který chce zvýšit maximální možné úhady za sociální služby, a to i lidem, co chtějí žít svobodný a důstojný život doma ve svém přirozeném prostředí s osobní asistencí.

Navýšení úhrad o 20 procent je pro nás zcela nepřijatelné! Už při současném nastavení cen maximálních úhrad za sociální služby si nemůžeme dovolit zaplatit péči v rozsahu, ve kterém bychom skutečně potřebovali, abychom mohli žít svobodný a důstojný život doma, a nikoli v ústavu! I my občané s postížením máme právo na svobodu volby, kde a jak chceme žít! Vyzýváme touto peticí mnistra Jurečku, aby přehodnotil svůj záměr navýšit úhradovou vyhlášku o 20 procent, a to zejména u teréních sociálních služeb.

Naopak vyzýváme ministra Jurečku, aby se pokusil zlepšit situaci lidí s nejtěžším postižením, kteří potřebují pomoc, tedy osobní asistenci, ve větším rozsahu, tedy pátý individualizovaný stupeň příspěvku na péči. Abychom mohli mít péči v takovém rozsahu, jaký skutečně potřebujeme, abychom mohli svobodně žít.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…