Petice za instalaci sochy hrdinům odboje

22.08.2016 15:42

Vážení zastupitelé Městské části Prahy 6, s pochopením a potěšením vnímáme úsilí Městské části Praha 6 o zaplnění veřejného prostoru uměleckými díly. Nicméně případné umístění sochy panovnice Marie Terezie do nově vzniklého parku Prašný most u ulice Milady Horákové považujeme za historický omyl.

Petice za instalaci sochy hrdinům odboje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Panovnice je jistě osoba úctyhodná, ale vzhledem k tomu, co se na tomto místě stalo 21. března 1942, považovali bychom za vhodnější, kdyby zde byla umístěna socha, připomínající nejen brigádního generála in memorian Václava Morávka, ale i jeho spolubojovníky Josefa Mašína a Josefa Balabána. Tito stateční muži položili svůj život v boji proti nacismu, Václav Morávek právě zde. Události protektorátu a druhého odboje dosud ovlivňují naši současnost a i proto jsme přesvědčeni, že na Prašný most patří socha největších hrdinů protinacistického odboje.  

Jiří Padevět, ředitel nakladatelství Academia a badatel

Miroslav Kamil Černý, důchodce

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…