Petice za návrat psacího (vázaného) písma na 3. ZŠ Slaný

06.07.2020 16:49

Jako rodič žáka navštěvujícího nebo žáka, který ve školním roce 2020/2021 začne navštěvovat 3.ZŠ Rabasova ve Slaném tímto žádám vedení školy o obnovení plnohodnotné výuky psacího (vázaného) písma.

Petice za návrat psacího (vázaného) písma na 3. ZŠ Slaný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Vzhledem k tomu, že se jedná o vážný zásah do vzdělání mého dítěte a samo ministersvo školství Comenia Script doporučuje jako alternativní metodu výuky po dohodě s rodiči (Comenia Script se dle dostupných údajů z ministerstva školství vyučuje pouze na 4% škol v ČR a zájem o něj nijak zásadně neroste - spíše klesá), jsem přesvědčen/a, že moje dítě je tímto znevýhodněno jak společensky, tak při přestupu na jinou školu či vyšší stupeň vzdělání.

Jsem přesvědčen/a, že výuka psacího (vázaného) písma, která se v naší zemi primárně vyučuje a používá, má pro mé dítě smysl. Jsem také přesvědčen/a, že o výuce písma mého dítěte bych měl/a rozhodovat především já jako rodič. Měl/a bych být školou dotázán/a, jakou výuku písma pro své dítě požaduji, a dle toho by děti měly být rozděleny do tříd.

S písmem Comenia Script souhlasím pouze jako s alternativní metodou pro obohacení výuky a svým podpisem žádám, aby bylo mému dítěti poskytnuto a doplněno plnohodnotné vzdělání psacího písma, které by zároveň mohlo i při výuce na této škole používat.

Kateřina Telecká

Petici můžete podepsat ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.