Petice za práva pečujících

28.12.2018 18:24

Novoroční petice pečujících k připravované novele zákona o sociálních službách. Podpořte právo pečujících být slyšeni. Žádáme příliš?

Petice za práva pečujících
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Ministerstvo práce a sociálních věcí plánuje podpořit pečující rodinné příslušníky. V připravované novele zákona o sociálních službách je vedle samotných nemocných uznává jako novou skupinu lidí, kteří také mají nárok na pomoc. Novelu zákona má ministerstvo předložit vládě do konce příštího roku.

Uvědomujeme si, že kvalita života příjemců péče na straně jedné a těch, kdo péči a asistenci poskytují na straně druhé, jsou spojenými nádobami.
V plném rozsahu respektujeme, že hendikepovaní a ostatní příjemci péče mají vlastní strukturu podpůrných institucí - ať už v rámci NRZP nebo mimo ni. Spolupráci nabízíme všem.

Vyzýváme pečující, poskytovatele i příjemce péče, organizace a spolky (jako např. Unii pečujících, z.s.), které obhajují a podporují naše společné zájmy, podpořte podpisem tuto petici.

Žádáme MPSV, aby pečující detailně a průběžně informovala o připravované novele prostřednictvím webu.
Žádáme, abychom se mohli aktivně zapojit našimi připomínkami a náměty do příprav novely, nejlépe uspořádáním diskusních kulatých stolů či workshopů, a to alespoň ve všdech krajích ČR (ideálně však v okresech).

Nabízíme naše zkušenosti a aktivní pomoc.

Opus Lacrimosa, z.ú. Brno www.opus-lacrimosa.cz
Leoš Fučík GSM 606 161 620
ALARP Oplenka (Asociace Lacrimosa Aktivní Rodinní Pečující a sportovní klub Oplenka) z. s.
Odborová asociace pečujících (přípravný výbor)

Petici můžete podepsat ZDE.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.