Petice za zachování zeleně na Slezském předměstí v Hradci Králové

12.02.2015 7:36

My, níže podepsaní obyvatelé města Hradec Králové, zejména pak městské části Slezské předměstí sever v Hradci Králové, prostřednictvím této petice žádáme Magistrát města Hradec Králové o zastavení plánovaného masového kácení stromů a dřevin na travních plochách mezi obytnými domy v ulicích Gagarinova a Markovická, jelikož se domníváme, že kácení v daném rozsahu, tj. 59 stromů a 720 m2 keřů je zbytečné a povede ke snížení životního standardu v daných lokalitách.

Petice za zachování zeleně na Slezském předměstí v Hradci Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vzhledem k tomu, že zeleň v dané lokalitě plní nejen estetické funkce, ale i funkce pozitivně ovlivňující kvalitu života obyvatelů ulic Markovická a Gagarinova, požadujeme:

1. Aby vedení města Hradce Králové, tj. Magistrát města Hradce Králové, plánované kácení zastavilo, či případně po vzájemné diskuzi s občany dané lokality toto kácení upravilo k oboustranné spokojenosti obou stran.

2. Aby Magistrát města Hradce Králové podrobně informoval občany nejen o první fázi tohoto kácení, ale i budoucích fázích plánovaného kácení a relevantních důvodech vedoucích k danému zákroku.

3. V rámci vzájemné komunikace mezi oběma stranami požadujeme svolání veřejné schůze, kde budou mít obě strany možnost vyjádřit a probrat svá stanoviska.

Prostřednictvím této petice usilujeme o zlepšení komunikace mezi Magistrátem města Hradec Králové s občany městské části Slezského předměstí, jelikož dané zásahy do zeleně v této městské části se jich významně dotýkají. Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz.

Předem děkujeme.

S pozdravem

Mgr. Zdeněk Půža

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.

Jan Šimák, DiS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Bezbrannost oběti

9:39 Zdeněk Jemelík: Bezbrannost oběti

Zhruba od poloviny roku 2022 až donedávna se ve veřejném prostoru přemílalo vyprávění podnikatele Pa…