Petice za zastavení developerského projektu na pozemcích v Jistebnici

01.01.2022 20:19

Petice za zastavení developerského projektu na pozemcích č. 410/12, č. 601/3 u osady Alenina Lhota, část obce Jistebnice, katastrální území Cunkov s cílem zachování původní krajiny v přírodním parku Jistebnická vrchovina.

Petice za zastavení developerského projektu na pozemcích v Jistebnici
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme zastavení developerského projektu společnosti Golf Čertovo břemeno s.r.o., IČO: 26047667; výstavba ubytovacího resortu pro 70 osob na zemědělských pozemcích č. 410/12 a č. 601/3 v Alenině Lhotě, katastrálním území Cunkov, část obce Jistebnice, okres Tábor a dále žádáme vyjmutí této plochy z návrhu územního plánu města Jistebnice.

Společnost Golf Čertovo břemeno s.r.o., která patří do skupiny SEBRE Holding a.s., plánuje další rozšiřování golfového hřiště a výstavbu ubytovacího resortu v Alenině Lhotě. Ubytovací resort je naplánován mimo stávající intravilán osady Alenina Lhota, na tzv. "zelené louce", na pozemcích s vysokou kvalitou půdy, které jsou z hlediska oběhu podzemní vody hodnoceny jako maximálně zranitelné. Rozloha ubytovacího resortu je plánována na 1,4 ha, což představuje rozlohu 53% stávajícího intravilánu osady Alenina Lhota. Plánovaná stavba mění krajinný ráz, nezohledňuje stávající tradiční architekturu osady Alenina Lhota a svým měřítkem a dispozicí popírá tradiční urbanistický ráz dané lokality. Alenina Lhota je již tak přetížena stávajícím provozem golfového hřiště a další výstavba může mít výrazný dopad na hydrologický režim území, může dále ochudit hodnotné přírodní prostředí a v konečném důsledku i negativně ovlivnit život místních obyvatel (hluk, doprava, bezpečnost aj.).

Petici je možné podepsat ZDE.

Podrobné informace a tištěná verze PETICE ke stažení ZDE

Pod Javorovou skálou z.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla