Petice za zrychlení výsadby stromů v Berouně

15.12.2019 17:48

Chceme tímto vyzvat vedení města, aby respektovalo doporučení komise životního prostředí a konzultovalo svá rozhodnutí ohledně městské zeleně s touto komisí.

Petice za zrychlení výsadby stromů v Berouně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Předně bychom si přáli:

  1. Aby přijalo doporučení komise životního prostředí a upřednostnilo v rozpočtu města výsadbu stromů a keřů oproti sázení jednoletých bylin do mobilních nádob.
  2. Aby vedení města nechalo jednou ročně připravit seznam všech stromů, které mají být v nadcházejícím roce pokáceny, a aby komise životního prostředí měla možnost se k nezbytnosti tohoto kácení vyjádřit, případně doporučit vhodná alternativní opatření. Tento seznam by měl být veřejný.
  3. Aby si vedení města dalo za dlouhodobý cíl vysadit v Berouně alespoň 200 stromů ročně a tomuto dlouhodobému cíli připravovalo podmínky.
  4. Aby nový územní plán obsahoval i linie městské zeleně, tj. pásy které budou dlouhodobě uvolňovány od inženýrských sítí (např. i přeložkami sítí v rámci jejich rekonstrukcí), tak aby v budoucnu bylo možné sem vysadit keře, nebo stromořadí.
  5. Aby aktivně vyhledávalo dotační tituly na výsadbu městské zeleně, kterých se nyní vypisují v rámci opatření proti změnám klimatu.
  6. Aby vedení města nechalo vždy jednou ročně aktualizovat plánovanou výsadbu stromů včetně počtu a dřevin na konkrétních místech a to s výhledem 3 let, tento plán by měl být veřejný.
  7. Aby umožnilo občanům dávat podněty, kde si přejí výsadbu stromů, a aby tento seznam byl veřejný.

S přátelským pozdravem
signatáři petice

Adam Voldan

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…