Petr Brandtner: Je Tomio krysa nebo podvodník, když v tisku otevřeně lže o Volném bloku?

01.10.2021 12:10 | Komentář

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura rád hovoří o lhářích a podvodnících. Vidí je všude kolem sebe, ale občas se lhářem a podvodníkem stane sám.

Petr Brandtner: Je Tomio krysa nebo podvodník, když v tisku otevřeně lže o Volném bloku?
Foto: CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v předvolební debatě na CNN Prima News

V květnu tohoto roku pražský vrchní soud pravomocně rozhodl, že se Okamura musí omluvit za svůj výrok o webu HlídacíPes.org (ZDE), který označil za „podvodný“, v únoru obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl, že se předseda SPD musí omluvit za prokazatelnou lež (ZDE), že lidovci Zdechovský a Svoboda hlasovali v europarlamentu pro uvalení sankcí na Českou republiku kvůli migrantům.

V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes Okamura řekl, že se neobává, že by mu vinou podobných programů VOLNÝ Blok odčerpal hlasy, protože:

„Pan Volný nenavrhl ve Sněmovně ani jeden zákon, jeho účast ve Sněmovně byla padesát procent, přitom bral plný poslanecký plat. Tak nevím, z čeho dedukujete, že pan Volný má nějaký program.“

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29729 lidí

Jaká je realita? Podívali jsme se na statistiky publikované Poslaneckou sněmovnou. Poslanec Lubomír Volný navrhl za volební období 14 zákonů (ZDE), dva z nich byly Sněmovnou přijaty (druhý poslanec VOLNÉHO Bloku Marián Bojko navrhl 20 zákonů, přijaty byly čtyři). Na rozdíl od svého někdejšího stranického šéfa přišel s 13 písemnými pozměňovacími návrhy (ZDE), Okamura jich podal pouze 5, poslední už v roce 2020. A jak je to s docházkou do Sněmovny? Navzdory tomu, že během lockdownu jednala Sněmovna v jen polovičním obsazení, účastnil se poslanec Volný 65 % všech hlasování (ZDE), Marián Bojko 70 % hlasování. Tedy žádná 50% absence, jak lže Okamura. Pro srovnání, Okamurův poslanec Kobza chyběl na 40 % všech hlasování a poslankyně Jana Levová chyběla dokonce na 68 % všech hlasování.

Poslanec Volný na posledním jednání Sněmovny řekl: „Tomio, ty nejsi krysa“. Nevíme, zda Tomio Okamura je nebo není krysa, ovšem pravdu voličům v novinovém rozhovoru prokazatelně neříká. Zda bude Lubomír Volný vymáhat omluvu soudní cestou se nám zatím nepodařilo zjistit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka