Petr Dobrý: Při pietním aktu si senátorka Horská neodpustila předvolební agitaci

10.01.2018 21:30

Otevřený dopis senátorce Horské

Petr Dobrý: Při pietním aktu si senátorka Horská neodpustila předvolební agitaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu

Vážená paní senátorko,

v úterý 9. ledna 2018 odpoledne se uskutečnilo slavnostní setkání věnované výsadku SILVER A, pardubickému odboji a tragédii v Ležákách.
Této akce jsme se zúčastnili jako členové Klubu historických tradic Pardubického kraje a Českého svazu bojovníků ta svobodu. Pro Vaši informaci náplní činnosti Klubu je mimo jiné péče o hroby vojáků padlých na frontách I. a II: světové války. Naším hlavním úkolem a cílem je ale práce s mládeží a její seznamování s historii odboje v našem kraji.
Pietní akt na pardubickém Zámečku proběhl velmi důstojně, nebýt ovšem Vašeho projevu, v němž jste zcela nepochopitelně pro všechny zúčastněné, začala míchat vzpomínky na odboj se současnou vnitropolitickou situací a vedla primitivní předvolební agitaci. Vám ale nestačil ani projev na Zámečku a při svém dalším vystoupení v Sezemicích jste si opět neodpustila předvolební agitaci. I když jméno pana prezidenta Miloše Zemana ve Vašem projevu nezaznělo, bylo všem nad slunce jasné, že jde o předvolební agitkou proti němu.

Obě Vaše vystoupení byla v hlubokém rozporu s projevem Ing. Jany Bobošíkové, která velmi důstojně a s pokorou připomněla hrdinství a odvahu těch, kteří zahynuli při odbojové činnosti, v koncentračních táborech a ve věznicích a mučírnách gestapa.

Vážená paní senátorko, dovolujeme si Vám doporučit více pracovat a hovořit v senátu, kde jste druhým největším absentérem - chyběla jste na 62,2 % hlasování - a neznehodnocovat svými projevy pietní akty. Pamětníci a pozůstalí si to opravdu nezaslouží.

Mgr. Petr Dobrý, člen Klubu a člen ČSBS
Vlastmil Novotný, člen Klubu a člen ČSBS JUDr.
Petr Šáda, 1. místopředseda Klubu, člen ČSBS a Československé obce legionářské

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…