Petr Duchoslav: Britský bulvár se opět předvedl

19.07.2015 11:09

Britský bulvární deník The Sun zašel po nějaké době opravdu daleko. Tentokrát si vzal na paškál téměř devadesátiletou britskou královnu Alžbětu II. a na krátkém a nekvalitním videozáznamu ukazuje ji a její rodinu, jak hajlují. The Sun je jako vždy veden pouze senzacechtivostí a snahou na nejnovější pseudoaféře co nejvíce vydělat.

Petr Duchoslav: Britský bulvár se opět předvedl
Foto: Worldpress.com
Popisek: Britská královna Alžběta II.

V poslední době se zaměřuje na příslušníky královské rodiny a po snímcích nahého prince Harryho, publikoval nyní i zmíněné video. U běžných Britů však nemá nahrávka moc šancí změnit mínění o úřadující britské panovnici, které je konstantně spíše pozitivní.

Královně je na snímku z roku 1933 sedm let a pochybuji, zda vůbec měla potuchy, co ji její strýc Edward VIII. učí. Proč vůbec nahrávku The Sun publikoval? Chce snad Britům říci, že Alžběta II. byla v sedmi letech příznivkyní nacismu? To je samozřejmě velký nesmysl.

The Sun se snaží obratně manipulovat s historickými fakty a chce vytvořit dojem, že kromě Edwarda VIII., který je skutečně jako příznivec nacismu znám, byli s touto genocidní ideologií spřízněni rázem všichni členové královské rodiny, včetně současné britské královny.

Je fakt, že Alžbětin strýc i po vypuknutí druhé světové války sympatizoval s nacismem jako ideologií, stejně jako jeho žena, americká novinářka Wallis Simpsonová, která udržovala čilé styky s nacistickými pohlaváry.

Nicméně Edwardův nástupce, již ,,právoplatný" král Jiří VI., Hitlera z duše nenáviděl a proti zvrácené ideologii bojoval. Mimo jiné setrval při bombardování Londýna namístě a odmítl se evakuovat. Chtěl zůstat s obyčejnými Brity a přečkat nálety společně.

Snaha The Sunu trvale diskreditovat královskou rodinu je už opravdu ubohá. Nevěřím tomu, že se u obyčejných Britů názor na královnu změní. Spíše naopak. Vyvolá opačnou reakci a solidaritu s panovnicí, která vládne ostrovnímu království již 63 let a současně je stěžejním stabilizačním pilířem britského království a jeho vlády.

sun

 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…