Petr Hampl: Další postradatelný

12.06.2022 20:17 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Další postradatelný
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Jaký je rozdíl mezi lokální firmou a globální korporací? Třeba takový, že když se něco naučíte dobře, jste pro místní firmu důležitý, a když se to naučíte naprosto skvěle, můžete být dokonce nepostradatelný. Podle toho se k vám pak chovají.

V korporaci neexistuje nepostradatelný člověk. V mamutí organizaci je každý zaměnitelný. I ten nejgeniálnější může být nahrazen. Nejde o konkrétní lidi, ale o hladce fungují procesy a postupy. Dokonce i vynalézání je jenom byrokratický proces. Celé korporaci vlastně stačí jen pár supervýkonných mozků a ty se vždycky dají někde nakoupit (když máte neomezené peníze).

Před pár dny to pocítil „počítačový mág“ Alex Kipman, autor několik klíčových produktů Microsoftu (více ZDE). Po dvaceti letech, kdy pro firmu pracoval a hrál naprosto klíčovou úlohu v její inovativní strategii, stačilo jediné. Aby si pár kolegyň postěžovalo, že se cítí obtěžovány, a letěl.

Chápete už, proč se korporátní zaměstnanci neodváží ani ceknout? Proč si nemohou dovolit ani to, co si mohli dovolit inženýři v předlistopadovém Československu?

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…