Petr Hampl: Jak je důležité ověřovat informace

26.08.2021 13:28 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Jak je důležité ověřovat informace
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Dostal jsem včera dramaticky znějící prohlášení o odstraňování soch v Praze. To prohlášení obsahuje některé velmi vážné skutečnosti a je pod ním podepsán vedoucí Památníku národního písemnictví Jaroslav Uhlík. Chtěl jsem napomoci zveřejnění, ale protože mám po posledních měsících vypěstovanou rutinu, zaslal jsem tu zprávu přímo do památníku. S dotazem, jestli to je autentické znění, a jestli snad někdo něco po cestě neupravil.

Odpověď z památníku zněla následovně: “Autorem tohoto článku není nikdo z instituce Památníku národního písemnictví. Článek obsahuje stylistické, gramatické i faktografické chyby. Je psán manipulativním způsobem a dává do souvislostí nesouvisející skutečnosti. V tomto kontextu nelze článek autorizovat ani zveřejňovat.”

Tak schválně kolik alternativních serverů ji bez kontroly otiskne.

Jo, a tu zprávu jsem dostal od kamarádky, která je inteligentní a vzdělaná žena. Žádná ujetá vědma. Prostě jen nestíhá všechno ověřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…