Petr Hampl: Koudelkova junta

24.08.2021 16:49 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Koudelkova junta
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

“Demokratická opozice” pokládá za správné, aby tajné služby vedly operace, namířené proti demokraticky zvoleným představitelům vlastní země. Víc o nich nepotřebujeme vědět.

Vlastně ještě něco. Desítky exponentů pražské kavárny mi (v reakci na předchozí větu) píšou stanoviska, která v důsledku znamenají, že pokud nějaký plukovník usoudí, že prezident je vlastizrádce, má se svou jednotkou právo převzít moc. Jenom aby se to neotočilo proti nim.

Ono to vlastně není nové. Společenský model, kdy v menší zemi – pod “ochranou” USA – řádí ozbrojené složky, nepodléhající žádné kontrole, známe z latinské Ameriky. Dobře se to doplňovalo. Američané tolerovali a podporovali teror vůči civilnímu obyvatelstvu, místní ozbrojenci na oplátku chránili zájmy amerických korporací. Jenže v těch zemích byla určitá rovnováha v tom smyslu, že tam zároveň řádily marxistické bandy.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.