Petr Hampl: Mír agresora

18.10.2022 15:33 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Mír agresora
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Tak jsme tu měli mírové štváče a teď přišla pirátská europoslankyně Gregorová (ano, ta propagátorka užívání drog) s další lahůdkou – „mír agresora“. Válka na Ukrajině prý nesmí skončit, protože by pak nebyl obyčejný mír, ale mír agresora. Co to vlastně znamená? To by byl jako mír jenom pro agresora a pro napadeného by pokračovala válka? To by kluci z napadeného národa dál umírali na bojišti? Samozřejmě, že ne. To s námi jenom gaučová válečnice manipuluje. Aby nám slovo „mír“ začalo připadat hnusné a zbabělé. Abychom se učili milovat zabíjení a umírání.

Ono je to stejně určené omezené jenom bublině gaučových válečníků. Škoda, že nemůže vysvětlovat matkám, manželkám, milenkám a dětem zabitých, že kdyby jejich blízcí neumírali, byl by to „mír agresora“. Škoda, že nemůže vysvětlovat klukům s utrhanými končetinami nevýhody „míru agresora“. I když, kdo ví. Možná by to zvládla. V roce 2015 mi jedna liberální novinářka s vážnou tváři řekla, že je připravená podívat se do očí matce oběti migračního násilí a říct jí, že život její dcery má menší hodnotu než princip volné migrace. Teď to slyšíme o válce.

Princip gaučového válečnictví je pořád stejný. Ti nejzbabělejší ze zbabělých volají po krvi.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.