Petr Hampl: Mrazáky

11.07.2022 7:37 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Mrazáky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Zastavení dodávek plynu by neznamenalo jen zimu v bytech a zastavené fabriky, ale taky hlad. Německá asociace chladírenského průmyslu oznámila, že při významném snížení dodávek energií by podniky nemohly pracovat. To není jen o tom, že si odřeknete zmrzlinu a zmrazený hrášek s karotkou. Spousta potravin se dnes chladí či mrazí a nejsou k dispozici kapacity pro jiný způsob uchovávání.

Je to problém, který se nevyřeší dovozem, protože když přivezete ty nachlazené nebo mražené věci, nemáte je kam dát.

To je další ze strašné spousty „detailů“, na které válečné křiklouni nemyslí. To se to křičí proti ruskému plynu a přitom se doufá, že bude pořád. To se zabíjejí Rusové a zabavují ruské majetky, a přitom se doufá, že Rusové budou pečlivě dodržovat všechny smlouvy. No, ve společnosti, kde je normální, že intelektuální celebrity se domáhají jaderné války, tam takový směšný detail jako uchovávání potravin nestojí za řeč.

Nicméně jednu jistotu máme. A sice, že potraviny půjdou do českých zemí až poté, co se najedí všichni v Německu. S energiemi to bude taky tak.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…