Petr Hampl: Neomarxismus opačně

11.05.2021 16:25 | Komentář

Nejhorší na covidu není, že se alternativa rozhádala. Mnohem horší je, že se mnozí vzdali principu svobody myšlení. Jeden názor byl prohlášen za správný, diskuze nevznikla, odpůrci byli ukřičeni.

Petr Hampl: Neomarxismus opačně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Pokud poslušně nepapouškujete, že virus covid je neškodný, lock-downy nefungují a očkování přináší smrt, fakticky nemůžete existovat v řadě alternativních publikací. Dokonce se o vás píše, že jste agent cizích mocností a já nevím, co všechno. A jde to tak daleko, že někteří vítači covidu inkvizitorsky kontrolují facebookové profily většiny ostatních, zda tam nedali něco nekorektního. A co se dalo čekat, tahle mentalita se přenáší i na jiná témata, takže prostor pro normální věcnou debatu mizí.

Třeba Martin Konvička se setkává s úplně stejným jednáním jako před pěti lety ze strany vítačů islámu. I já se přiznám, že mě neustálé dohadování s fanatiky obtěžuje, a že se tomu tématu raději vyhýbám (i když nedůsledně). Snad jedině Ivo Budil, Radim Valenčík a časopis Argument Ilony Švihlíkové se naplno postavili proti proudu tmářství.

Je tedy skvělé, když se občas objeví článek, který diktaturu povinného vítačství covidu narušuje. Třeba tenhle, který ukazuje, že tisícíletá zkušenost pořád platí. Nikdy žádnou epidemii nemůžete zdolat bez zavřených hranic. Státy, které dokázaly své hranice uzavřít, se už vrátily k běžnému životu bez omezení. Umřelo tam mnohem méně lidí a utrpěli také nesrovnatelně menší ekonomické škody. Ukázalo se taky, že registrace nebo občanská kontrole neznamená uzavření hranic, vlastně je to téměř k ničemu. A že je bez problémů možné převážet přes hranice zboží, aniž přejde nákaza.

To by mělo být východiskem pro jakoukoliv další diskuze o poměrech na hranicích, protože nikdo z nás nedokáže říct, jaký bacil se kde objeví za rok či dva.

TEN ČLÁNEK JE K PŘEČTENÍ ZDE.

Jedna z mnoha zajímavostí, které přináší: Samoa, zcela závislá na turistickém ruchu, zaznamenala pokles příjmů z turismu o pouhá tři procenta. Jak to dokázali? Ve správný čas neprodyšně uzavřeli hranice. Nedali na nářky o zbytečném omezení, neexistujícím viru, krachujících hoteliérech… a jejich hoteliéři přežili. Na rozdíl od zemí, které se nechaly zaplavit pověrčivostí a hysterií.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.