Petr Hampl: Očkování politických režimů

25.02.2022 12:18 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Očkování politických režimů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Následující poznámka není o očkování proti covidu. Jak jsme očkování znali do té doby (a nikdo to nezpochybňoval), jde o to, že se do organismu vpraví „oslabený“ virus či bakterie, takže očkovaný neonemocní (nebo jen velmi lehce) a získá odolnost. Zdá se, že tak fungují i některé revolty proti politickým režimům. Nevedou k ohrožení režimu, ale jsou dostatečně viditelné, aby vedly k posílení represivního aparátu, přidělení dalších pravomocí policii, zvýšení rozpočtu tajné policie a také ke zvýšení podpory obyvatel stávajícímu režimu (protože většina veřejnosti pokládá ty revolucionáře za magory).

Protestující to samozřejmě netuší. Protože jsou obklopeni stejně smýšlejícími, mají pocit lidové vlny, blížícího se konce režimu a tak dále. Ale fakticky režim posilují.

Ukázkovým příkladem jsou aktivity kanadských kamioňáků, ale obávám se, že k témuž vedlo celé hnutí proti očkování a celé hnutí proti lock-downům. K silnějším režimům vybaveným silnějšími represivními možnostmi a větší podporou obyvatel.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

8:22 Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

Leckdo leckde by si možná chtěl zaparafrázovat s okřídlenou hláškou z filmu: „Tak co zas máte Kelišo…