Petr Hampl: Padla facka na sále, aneb když pravda a láska sáhne k fyzickému násilí

24.11.2019 15:39

Mohu dosvědčit, že redaktor Sputniku Vladimír Franta je někde úplně jinde než český novinářský standard. Je zdvořilý, kultivovaný a především vzdělaný.

Petr Hampl: Padla facka na sále, aneb když pravda a láska sáhne k fyzickému násilí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Jak píše portál Lidovky.cz: „Petra Procházková, dlouholetá redaktorka Lidových novin a nyní Deníku N v pátek na novinářském fóru pořádaném ruským časopisem Mezinárodní život vyrazila z ruky mobil a dala facku redaktorovi české verze ruské zpravodajské agentury Sputnik Vladimíru Frantovi“ (k incidentu jsou další podrobnosti ZDE).

Ke zmiňované události bych rád podotknul, že si s hrdostí připomínám svůj letní videorozhovor s napadeným redaktorem Sputniku (je ho možné zhlédnout ZDE). Mohu dosvědčit, že Vladimír Franta je někde úplně jinde než český novinářský standard. Je zdvořilý, kultivovaný a především vzdělaný. Má načtené dílo Samuela Huntingtona a spoustu další literatury, na kterou mají pražští intelektuálové hotový názor, ale v životě ji neotevřeli. Na druhou stranu ovšem, když jsme narazili na něco, co neznal, bez ostýchání se zeptal.

Jaký je to rozdíl ve srovnání s hysterkami z Respektu nebo s redaktorkami České televize, které přijdou a ztropí scénu, aniž by se pokoušely zjistit základní informace. A že by měly načteno, na to rovnou zapomeňte.

Glosu napsal nezávislý sociolog Petr Hampl. Převzato a redakčně upraveno z jeho FB profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…