Petr Hampl: Po Sorosovi

24.08.2023 15:46 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Po Sorosovi
Foto: Archiv PH
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Už jsem tu psal o tom, že starý Soros byl génius zla, naprosto výjimečná osobnost. Vysoce inteligentní ďábelská bytost, jaká se rodí jednou za velmi dlouhou dobu. Není možné ho nahradit jemu rovným. Tím spíš, že v další generaci nové aristokracie nevyrůstají skutečné osobnosti. To Georg Soros porazil v roce 2020 Donalda Trumpa, který na tom byl ještě osm měsíců před volbami působil naprosto neotřesitelně. To Georg Soros obsadil středoevropské vlády svými lidmi a má zásadní podíl na vyvolání války s Ruskem (i když mnoho dalších se ochotně přiživilo). To Georg Soros vybudoval nejmasivnější korupční organizaci na světě, která podplácela všechny od amerických politiků přes úředníky EU až po redaktory České televize a české soudce.

Jenže všechno do času. Georg Soros zestárl a byl nucen předat své impérium zločinu synovi, který zatím nevykazuje žádné známky srovnatelných schopností. Naopak to vypadá na standardního manažera, který neumí nic jiného než pronášet prezentace, počítat ukazatele zisku a propouštět lidi. V polovině srpna tak tiskem proběhla téměř nepovšimnutá zpráva, že Sorosova organizace radikálně omezí aktivity v Evropě a že mimo jiné propustí většinu zaměstnanců (třeba v Německu propustí čtyři pětiny svých lidí).

Připomínám, že tomu není dlouho, co byly nuceny masivně propouštět Jandovy Evropské hodnoty.

Není to zlomový okamžik, ale další příznak pomalého drolení režimu.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …