Petr Hampl: Poloprázdná nebo poloplná

13.07.2021 19:46 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla

Petr Hampl: Poloprázdná nebo poloplná
Foto: Repro Facebook
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Profesor Budil ke zvládání epidemie: “Vládní kroky byly dostatečně razantní a odpovídající vážnosti situace. Obyvatelstvo se zachovalo převážně disciplinovaně a projevilo i smysl pro tradiční vynalézavost, improvizaci a solidaritu.” (viz zde) Na první pohled to zarazí, ale pak si člověk uvědomí, že profesor Budil má pravdu. Ten nezodpovědný fanatismus (nejdřív proti opatřením, pak proti očkování) projevovala jen menšina obyvatel. Více než tři čtvrtiny občanů jednaly rozumně, odpovědně a solidárně. To rozhodně není samozřejmé. Ale když je člověk do té věci příliš ponořený, převáží emoce a začne mít pocit, že zešílela skoro celá země.

Totéž platí o jednání vlády. Ano, vládní politici projevili zbabělost. Ano, opozice usilovala o spálenou zemi. Ano, experti se hádali a úředníci kradli. Ale když uvážíme, jak vypadá standard vládnutí v rámci západní civilizace na začátku 21. století, byl to asi nejlepší výsledek, v jaký jsme mohli doufat.

Není nad to podívat se občas na vlastní spory s odstupem.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…