Petr Hampl: Raději smích než vztek

24.01.2022 10:48 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Raději smích než vztek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Páteční Den rebelů poznamenán náhradními prostorami, ale snad jinak povedený. A na příští rok snad najdeme příjemnou hospodu, jejíž majitel se nedá vydírat.

Snažili jsme se být zábavní, místy i trochu vtipní a podle reakce publika to vyšlo. Při takové příležitosti si člověk uvědomí, jak hrozně chybí akce, kde bychom se mohli svobodně zasmát. Kde bychom si mohli dělat legraci z feministek, genderového šílenství, ničení soch, úrovně elit a všeho dalšího. Přitom právě schopnost se takovým věcem smát byla vždycky tím, v čem byli Češi silní.

Potřebujeme humor, a vedle toho potřebujeme důkladné studium a soustavnou práci. Místo toho toho máme spoustu politických akcí, kde se především ventiluje vztek (byť v některých případech oprávněný), kde se rozdmýchávají negativní emoce a výsledkem není nic jiného než bezmocná frustrace – napříč politickým spektrem.

Nechme aktivisty, ať si aktivistují, ale skutečné úsilí o obnovu národní svrchovanosti by mělo jít jinudy.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…